Home » National » Alexandru Rafila, despre următoarea etapă de relaxare: „Să vedem cum decurg lucrurile până la sfârșitul săptămânii viitoare”

Alexandru Rafila, despre următoarea etapă de relaxare: „Să vedem cum decurg lucrurile până la sfârșitul săptămânii viitoare”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că o evaluare făcută de autorități, la finalul săptămânii viitoare, va putea spune dacă se vor putea lua noi măsuri de relaxare a restricțiilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

“La noi s-a semnalat, cel puțin până astăzi, o scădere a numărului de cazuri. Dacă lucrurile rămân așa, este foarte bine și atunci sigur că se poate trece la o etapă ulterioară. Înseamna că lumea s-a obișnuit cu recomandările, le respectă și este o măsură de sănătate publică care își arată eficiența și oferă și argumente autorităților să poată să continue programul de relaxare” “, a afirmat, la Digi24, Alexandru Rafila.

“Haideți să așteptăm să vedem cum decurg lucrurile până la sfârșitul săptămânii viitoare, pentru că discutăm despre această perioadă de două săptămâni în care evaluăm impactul măsurilor de relaxare și dacă acest trend se confirmă, ceea ce ar fi îmbucurător, de obicei, după ce apar aceste măsuri de relaxare, de regulă, se semnalează o creștere”, a mai spus reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Alexandru Rafila a afirmat că după ce sunt folosite, măștile de protecție ar trebui puse într-un recipient, spălate și călcate:

“Trebuie refolosite după ce sunt spălate, asta este ideea. Ar trebui să avem, după părerea mea, un mic recipient în care putem să depozitam această mască după folosire, astfel încât ulterior, când ajungem la domiciliu, să putem să o spălăm.

Ele trebuie igienizate și manipulate cât mai puțin, dupa utilizare. Ceea ce este important, după spălare, să o calci cu un fier de călcat cu aburi și atunci se poate folosi fără niciun fel de problema. Dacă ne spălăm pe mâini după ce folosim masca, atunci sigur nu avem nicio problemă”.

Primele măsuri de relaxare în România au început din 15 mai, după 60 de zile de stare de urgență.

Read More

About Tecuceanu Paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Anchetă epidemiologică la spitalul din Botoșani. Un adolescent internat inițial cu fractură, confirmat cu coronavirus

Este anchetă epidemiologică la Spitalul Județean din Botoșani, după ...

În cartierul Poştă din Buzău, carantina a trecut, supărarea pe autorităţi a rămas: “Ne-au băgat în spital ca să sperie lumea”

Cartierul Poştă din Buzău a fost plasat în carantină ...

Guvernul pregăteşte măsurile de relaxare de după 1 iunie. Posibilă decizie privind redeschiderea teraselor şi a restaurantelor şi relansarea turismului

Şedinţa de Guvern va fi miercuri sau joi, a ...