Home » Administratie » Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Bărbat mort la Negrești după ce a fost acoperit de malurile unui șanț care s-au prăbușit peste el

Un bărbat de 50 de ani și-a găsit sfârșitul în chinuri groaznice după ce a fost acoperit complet de tone de pământ într-un șanț în care lucra, alături de alți muncitori ai unei firme, la rețeaua de canalizare din Negrești. Accidentul a intrat în atenția autorităților statului, care au declanșat o anchetă în acest caz.

Tragedie, sâmbătă după-amiază, în Negrești, acolo unde un muncitor a murit asfixiat după ce malurilor de pământ ale unui șanț în care lucra și care, se pare, nu erau asigurate corespunzător, s-au prăbușit peste el. Ceilalți colegi cu care bărbatul lucra la introducerea rețelei de canalizare în pământ au reușit să se salveze la timp. De altfel, ei au fost și cei care au alertat autoritățile la numărul de urgență 112, în zonă fiind trimise trei autospeciale de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui, precum și o ambulanță cu echipaj de prim-ajutor.

Primele echipaje ajunse la fața locului au fost cele de la Garda 11 Negrești. După câteva minute de săpături, victima a fost reperată la aproximativ 1,5 metri adâncime, i s-a îndepărtat pământul din jurul capului și, după eliberarea căile respiratorii, i s-a administrat oxigen. În paralel, a continuat operațiunea de îndepărtare a pământului care ținea victima blocată. După ce bărbatul a fost scos, au fost efectuate manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicul de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă a fost nevoit să declare decesul victimei”

, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui și Poliția au început o anchetă în urma căreia se va lămuri în ce condiții s-a petrecut accidentul de muncă și cine sunt cei responsabili de producerea acestuia. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*