Home » Administratie » Focar de coronavirus în cel mai mare centru medico-social din județul Vaslui. 85 de persoane, diagnosticate pozitiv cu SARS-CoV-2

Focar de coronavirus în cel mai mare centru medico-social din județul Vaslui. 85 de persoane, diagnosticate pozitiv cu SARS-CoV-2

Autoritățile sanitare din Vaslui se confruntă cu cel mai mare focar de coronavirus din județ de la declararea pandemiei, nu mai puțin de 60 de beneficiari și 25 de angajați din Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești fiind depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. În prezent, mai este activ încă un focar, la Rânzești, cu 56 de persoane bolnave aflate în izolare. 
Un număr de 85 de persoane se află în izolare la
Centrul de Asistență Medico-Socială Băcești după ce acestea au fost confirmate pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus. Este vorba de 60 de beneficiari și 25 de angajați, dintr-un total de aproximativ 200 de persoane care conviețuiesc în centrul aflat sub coordonarea Consiliului Județean Vaslui. Sursa infectării este un beneficiar, ulterior, în urma testării colective, au fost depistate pozitiv și celelalte persoane. Acesta este cel mai mare focar de Covid-19 din județ de la declararea pandemiei de coronavirus. 
La ora actuală, un alt focar colectiv mai este activ în județ, la Centrul de Îngrijire și Asistență Rânzești, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, unde 56 de persoane sunt confirmate pozitiv. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: