Cum la nivelul orașului Negrești s-au derulat proiecte cu finanțări diferite pe rețelele de apă și canal, o serie de branșamente au rămas nerealizate și nu s-au executat toate conexiunile cu restul rețelei. Cristi Rusu, primarul orașului Negrești, a spus că alte nemulțumiri în ceea ce privește investiția sunt legate de faptul că executantul nu a turnat asfalt pe traseele unde au fost introduse conducte.
”S-a predat întregul amplasament, s-au spart străzile peste tot și s-a lăsat o nenorocire peste tot. Conform contractului de execuție, firma care realizează instalațiile trebuie să asfalteze la loc. Un lucru bun făcut prin acest proiect este în zona Parpanița, unde era o rețea veche și aveam pierderi din cauza avariilor. Acum s-a montat o țeavă nouă în acea zonă”, a precizat Cristi Rusu.
În data de 17 ianuarie 2019 a fost încheiat contractul de execuție lucrări la ”Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în Negrești”. Lucrările sunt realizate de Asocierea de firme SC Euskadi SRL Timișoara și SC Instal Service Tehnology SRL Măgurele. Valoarea totală a contractului se ridică la suma de 17.753.115 lei fără TVA.
În orașul Negrești și suburbia Parpanița sunt prevăzute extinderi ale sistemului de apă pe 34 de străzi și a sistemului de canalizare pe 38 de străzi. Investițiile propuse sunt: constituirea zonei de protecție în jurul prizei de apă de la captarea Căzănești, reabilitare conductă de aducțiune pe o lungime de 1.536 metri, extindere rețelei de distribuție apă potabilă în Negrești pe o lungime de 12.467 metri, instalareau unei stații de pompare pe rețeaua de apă, dotarea stației de pompare Parpanița cu un generator și un debitmetru.
Pentru rețeaua de canalizare din Negrești și suburbia Parpanița au fost propuse următoarele investiții: extindere rețea de canalizare ape uzate menajere, cu conducte pe o lungime de 16.263 metri, conducte de refulare aferente stațiilor de pompare, pe o lungime de 3.950 metri, construcția a nouă stații noi de pompare a apelor uzate.
(Dănuț CIOBANU)