Est News

Întreprinzătorii vasluieni, speriați de criza de sănătate. În acest an s-au înmatriculat doar două SRL-D

În primele 11 luni ale acestui an, în județul Vaslui au fost înființate doar două Societăți cu Răspundere Limitată – Debutant (SRL-D). Dacă în luna ianuarie erau active 345 de societăți, la sfârșitul lunii noiembrie 2020 erau înregistrate la Registrul Comerțului doar 347 de firme. Din numărul total de societăți, 310 erau în funcțiune și 37 radiate.

Programul SRL-D este reglementat de către OUG nr. 6/2011 și a fost realizat pentru stimularea înființării și dezvoltării microîntreprinderilor de către tinerii întreprinzători. Afacerile vizează domenii precum transport, construcții, reparare autovehicule, comerț cu amănuntul, coafură, alte activități de înfrumusețare etc.

Pentru a putea beneficia de alocația financiară nerambursabilă până la 10.000 de euro, societatea trebuie să fie înființată de un întreprinzător debutant de până în 35 de ani, ca asociat unic, sau de cel mult cinci întreprinzători debutanți asociați. De asemenea, beneficiarii trebuie să angajeze, cu contract de muncă, pe durată nedeterminată, cu norma întreagă și să mențină în activitate cel puțin doi salariați de la momentul obținerii facilităților și să reinvestească, anual, cel puțin 50% din profitul realizat în anul fiscal precedent.

”Pandemia a indus oamenilor o frică totală. Nu poți rezolva problemele fără să te întâlnești, fără să te vezi și să discuți. Nu faci aceste lucruri online. Când se blochează activitatea lumea nu mai are relații, scade energia pozitivă, interesul și se amână investiții. Poate că mulți oameni ar vrea să își facă o societate, dar așteaptă să treacă pandemia”, a spus Ovidiu Copacinschi, președintele Asociației Patronale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version