Incendiile care au avut în ultimele luni în mai multe unități de sănătate de la nivel național au pus în gardă autoritățile județene. Pentru a preveni astfel de tragedii, se impune ca toate obiectivele de investiții aflate în derulare sau care urmează să intre în execuție trebuie să fie centrate pe măsurile de protecție împotriva incendiilor. Gheorghe Viziteu, consilier județean PNL, a cerut conducerii Consiliului Județean (CJ) Vaslui, să acorde toată atenția problematicii privind protencția la incediu.
„Să acordăm o atenție sporită măsurilor de prevenție, inclusiv la investiția pe care noi o demarăm la Centrul Militar Județean. Să valorificăm experiența nefericită ce s-a întâmplat în ultimele luni în spitalele din țară. La tot ce se construiește să avem în vedere măsurile antiincendiu”, a spus Gheorghe Viziteu.
Consilierii județeni au aprobat documentația proiectului „Elaborare documentație tehnico-economică pentru stoparea degradărilor la clădirea Centrului Militar Județean Vaslui (CMJ)”. Finanţarea se va face din bugetul local, valoarea totală fiind de 2.775.774 lei inclusiv TVA.
Casa Popescu, azi Centrul Militar Vaslui datează din anul 1891 și este inclusă pe lista monumentelor istorice din judeţul Vaslui, având codul de clasificare VS-II-m-B-06707.
În prezent, imobilul se află într-o stare avansată de degradare. Principalele motive care provoacă deteriorarea clădirii sunt cauzate de preluarea necorespunzătoare a apei meteorice, infiltrații din acoperiș și fațade, lipsa trotuarelor și a lucrărilor de sistematizare a incintei care să îndepărteze apa de clădire.
Tencuiala de pe fațada nordică a clădirii este deteriorată în mare parte, din cauza modului defectuos de scurgere a apei și a multitudinii de fire montate pe suprafața clădirii. De asemenea, tâmplăria exterioară este deteriorată și este necesară înlocuirea acesteia.
(Dănuț CIOBANU)