Est News

Dragomireștiul nu se mai mulțumește cu statutul de comună săracă a județului Vaslui

Pandemia de coronavirus s-a repercutat negativ și asupra inițiativei private de la nivelul comunităților rurale. Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești, a precizat că populația trăiește cu teamă, pentru că nimeni nu știe cum va evoluua criza de sănătate.

„Atât cetățenii cât și investitorii nu mai au aceeași dorință de a se extinde, de a se dezvolta. Avem de a face cu o instabilitate și nu se știe ce o să urmeze. Dragomireștiul este o comună mare cu 11 sate și 5.000 de locuitori, iar cu pandemia am dus multă muncă de lămurire cu cetățenii, consilierii locali au informat populația să poarte mască, să stea mai mult prin curți. Sunt mulțumit de activitatea noastră și stăm bine în lupta cu pandemia”, a spus Dănuț Iacob.

Autoritățile locale au făcut cheltuieli pentru protecția populației, au achiziționat măști și dezinfectanți pentru unitățile școlare, au fost făcute cheltuieli cu microbuzele școlare etc.

În ciuda pandemiei de coronavirus, la sfârșitul anului trecut în comună erau deschise șapte șantiere de lucru. Este în lucru un cămin cultural în localitatea Dragomirești. iar cu finanțare de la PNDL 2 sunt în lucru alți 4,5 kilometri de drum comunal, care vor fi finalizați în anul 2021. De asemenea, s-a finalizat asfaltarea pe o lungime de 6,5 kilometri a unui drum comunal între localitățile Rădeni – Popești – Tulești și Dragomirești.

„În acest an, comuna are un necesar de 2 milioane de lei pentru parte de cofinanțare la diferite proiecte de dezvoltare. Dacă chibzuim bine resursele pe care le avem o să acoperim și proiectele cu asfaltarea și o să dezvoltăm comunitatea, încât să ajungem alte comune. Comuna a fost lăsată cumva mai la codă și sperăm ca utilizând acest buget și investițiile făcute să ne atingem obiectivele”, a mai spus primarul Dănuț Iacob.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

Exit mobile version