Est News

Vaccinarea anti-COVID-19, inexistentă la sate. Oamenii nu cunosc încă beneficiile vaccinării

Populația din mediul rural este reticientă la vaccinarea împotriva COVID-19 din cauza lipsei de informații. Ioan Stamate, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui, a spus că a discutat cu cetățenii care locuiesc la sate și a costatat că acțiunea de vaccinare nu a ajuns în multe comunități rurale.

„Oamenii nu știu încă la sate, nu s-au vaccinat deși, cinstind vorbind, cei care fac antivaccinare ar trebuie condamnați și amendați. Vaccinare e vaccinare și trebuie făcută! Vedeți că din nou crește numărul persoanelor infectate. Cei care sunt împotrivă ar trebui sancționați, nu cel care nu face pentru că omul nu e lămurit. Vaccinarea e bună, dar oamenii nu sunt lămutiți, nu-s convinși că e bună. Majoritatea pensionarilor de la oraș s-au vaccinat, la țară nu prea, pentru că nu știu”, a spus Ioan Stamate.

În cursul zilei de 23 august 2021, în județul Vaslui s-au vaccinat 175 de persoane (96 cu doza I si 79 cu doza a II-a). Numărul total de doze de vaccin primite în județ – 131.734, iar numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 4 ianuarie 2021, prima administrare) la nivel județean – 124.528, din care: – doza 1 – 67.174 persoane și doza 2 – 57.354 persoane

Vaccinarea cu schemă completă oferă protecție față de boala COVID-19, scade riscul de internare, riscul de complicații și de deces. Varianta Delta este mai transmisibilă decât celelalte variante, iar vaccinurile își mențin o eficiență crescută în prevenirea bolii simptomatice și a spitalizării, dacă se administrează schema completă.

Direcția de Sănătate Publică Vaslui recomandă insistent să respectați normele de siguranță sanitară, respectând măsura de carantină în cazul călătoriilor în străinatate și să minimalizați riscul de a vă îmbolnăvi, apelând cu încredere și de urgență la vaccinare.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

Exit mobile version