Est News

Apicultorii vasluieni, imuni la COVID-19. Niciun crescător de albine nu s-a infectat cu virusul

Apicultorii vasluieni nu au avut prea mult de suferit pe timpul pandemiei de coronavirus. Vasile Puf, președintele Asociației Crescătorilor de Albine Vaslui, a spus că nu a auzit măcar de un apicultor care să fi avut probleme cu COVID-19.

„Noi lucrăm în mediul liber, în mediu aseptic atunci când suntem în stupină și rezistența apicultorilor la viruși, la bacterii și la alte nenorociri care se abat asupra omului este mai mare decât media pe locuitor”, a spus Vasile Puf.

Lucrul la stup relaxează și vine cu un plus de energie și optimism pentru persoanele care practică această meserie. Din aceste motive, apicultorii sunt mai longevivi și au, în general, o sănătate mai bună.

„În momentul când ai producții frumoase, când ai dezvoltat o familie de albine sunt lucruri care efectiv te încarcă și îți dau energie, îți dau optimism și în activitatea apicolă și în activitatea de zi cu zi. Ați văzut că apicultorii sunt mai supli, mai energici”, a explicat Vasile Puf.

Apicultorii sunt extrem de mulțumiți de producțiile de miere obținute în acest an. După culesul la salcâm, teiul a produs o mare surpriză pentru apicultori, având o secreție deosebită de nectar. În paralel, și vremea a ținut cu apicultorii, fiind înregistrate temperaturi prielnice pentru secreția de nectar, dar și pentru zborul familiilor de albine.

În ceea ce privește prețurile, un kilogram de miere de salcâm costă 25 de lei, la tei prețul unui kilogram de miere este de 15 lei, iar kilogramul de miere polifloră ajunge la 10 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

Exit mobile version