Un tânăr din comuna Tăcuta, județul Vaslui, a fost reținut de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.
Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui din cadrul Poliției Municipiului Vaslui au probat activitatea infracțională a unui tânăr în vârstă de 19 ani, din Tăcuta, bănuit de comiterea unui furt calificat.
În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, în noaptea de 24/25 septembrie a.c., tânăr bănuit de comiterea infracțiuni ar fi pătruns, prin efracție (a forțat lacătul de la grilajul ușii de acces și spargerea unui geam), în interiorul unui spațiu comercial din localitatea Codăești, județul Vaslui, de unde a sustras 1.300 lei.
În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reținut pe tânăr pentru o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru dispunerea unei măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, în vederea probării întregii activități infracționale a tânărului.
PREVENIREA FURTURILOR DIN SOCIETATILE COMERCIALE
- Va prezentăm câteva sfaturi de natură să prevină indiferența, neglijența și naivitatea care favorizează furturile din societățile comerciale:
- Dotați-vă magazinul cu un sistem viabil de alarma. Faceți o investiție, dar descurajați hoții!
- Procurați-vă și montați în punctele sensibile ale magazinului sau chioșcului, un grilaj solid care să împiedice pătrunderea hoților în interior!
- Este recomandat ca ușa de acces în magazin să fie prevăzută cu un sistem de protecție, de tip “clopot” care să protejeze lacătul. Astfel, se îngreunează activitatea infracțională a hoțului!
- Apelați la serviciile unei societăți serioase de pază și intervenție rapidă!
- Angajați-vă pe timpul nopții un paznic!
- Dacă spațiul magazinului prezintă zone “moarte” din punct de vedere al vizibilității celui care vinde la raion, fiți sigur că în acele zone vor acționa hoții!
- Indicat ar fi ca în magazin, să se afle întotdeauna doi angajați, pentru ca supravegherea să fie realizată în mod optim!
- Sfatuiți-vă angajatii să nu țină banii proveniți din încasări în vitrina sau sub raftul pe care vând produse! Hoții profită de neatenția vanzătorului, se apleacă peste vitrină și fură.
- Creați un dulap, cu cheie, în care angajații să-și depoziteze gențile sau poșetele și unde cumpărătorii să nu poată avea acces!