Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava oferă asistență psihologică gratuită, în contextul pandemic actual, care își pune amprenta pe sănătatea mintală a oamenilor.
Când ne confruntăm cu o criză, sănătatea minții noastre este prima afectată. Paradoxal, sănătatea mintală este primul lucru care ne ajută să rezistăm și să supraviețuim crizei. Efectele anxietății și stresului continuu afectează grav capacitata unei persoane de a privi cu speranță viitorul imediat și îndepărtat.
Decizia a fost luată în condițiile în care ONU a avertizat că pandemia de COVID-19 riscă să antreneze o altă criză majoră de sănătate publică, provocând o mare suferinţă psihologică în rândul populaţiilor afectate provocată de teama de boală, de deces, de singurătate sau de ameninţarea şomajului.
Cei care au nevoie de un suport, pot apela la acest serviciu care este format din 21 de psihologi voluntari. Aceștia vor acționa și în cazul producerii unor accidente colective sau dezastre, prin asigurarea asistenței psihologice, a intervenției psihologice primare și a acordării primului ajutor psihologic victimelor și familiilor acestora.
Persoanele care doresc să beneficieze de consiliere psihologică gratuită, ca urmare a pandemiei Covid-19, sunt invitate să trimită un mesaj la adresa de e-mail psihologieisusuceava@gmail.com, în care să precizeze numele și prenumele, vârsta, sexul, numărul de telefon și intervalul orar în care pot fi contactate, potrivit corespondentului Radio România.