În fiecare an, marcăm pe 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației. Lucrurile mărunte pe care le putem face zilnic pot genera schimbări mărețe. Luăm împreună o atitudine prin educare și informare.
La nivel mondial, peste 800 de milioane de oameni suferă din cauza lipsei de hrană. O statistică îngrijorătoare pe care trebuie să o schimbăm! Cum?! Schimbarea pleacă de la fiecare dintre noi, pentru că alegerile individuale pot avea repercusiuni pentru o întreagă colectivitate. Ziua Mondială a Alimentației poate fi un prilej bun de adoptare a o9atitudine.
Încă de la înființare și până în prezent, InfoCons realizează studii și teste comparative pe diferite produse și servicii existente pe piață și puse la dispoziția consumatorilor. Menite a le oferi consumatorilor toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a achiziționa produse în cunoștință de cauză, studiile și testele comparative realizate de InfoCons pot fi privite de către consumatori drept un adjuvant în realizarea alegerilor.
Prin intermediul studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons, sunt puse la dispoziția consumatorilor „radiografii” ale etichetelor, ce furnizează informații despre numeric de aditivi, cantitatea de zahăr, cantitatea de sare.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației să nu uitam că orice produs sau substanță într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în altă cantitate poate fi otravă. Așa că, haideți să fim mai responsabili cu ceea ce cumpărăm ca să mâncăm și să fim de două ori mai responsabili când cumpăram pentru copiii, părinții sau bunicii noștri. Și nu uitați toate ingredientele sunt în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul ingredient este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.
–Sorin Mierlea– Președinte InfoCons
Iată doar câteva dintre studiile și testele comparative realizate de InfoCons de-a lungul timpului:
- „Câte E-uri găsim în bacon?” – https://infocons.ro/cate-e-uri-gasim-in-bacon/
- „7 iunie – Ziua Mondială a Siguranţei Alimentare Atentie la sanatate in special in perioada pandemiei! Produse cu mai multa sare si mai multi aditivi! Citeste eticheta! Alege in cunostinta de cauza!” – https://infocons.ro/7-iunie-ziua-mondiala-a-sigurantei-alimentare-atentie-la-sanatate-in-special-in-perioada-pandemiei-produse-cu-mai-multa-sare-si-mai-multi-aditivi-citeste-eticheta-alege-in-cunostinta-de-cauza/
- „1 Iunie cu o9atitudine! Atentie! Pachetul pe care il punem copilului pentru scoala poate contine peste 29 E-uri si 7 grame de sare!” – https://infocons.ro/1-iunie-cu-o9atitudine-atentie-pachetul-pe-care-il-punem-copilului-pentru-scoala-poate-contine-peste-29-e-uri-si-7-grame-de-sare/
- „Muștar – Știi ce mănânci?” – https://infocons.ro/mustar-stii-ce-mananci/
- „Consumam alimente cu 420% mai multa sare decat cea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii! Alerta asupra sanatatii populatiei! Ia atitudine! Alege in cunostinta de cauza!” – https://infocons.ro/consumam-alimente-cu-420-mai-multa-sare-decat-cea-recomandata-de-organizatia-mondiala-a-sanatatii-alerta-asupra-sanatatii-populatiei-ia-atitudine-alege-in-cunostinta-de-cauza/
- Pateul de post, `bogat` în E-uri – 39.13 % dintre produse au minim 10 E-uri ! https://infocons.ro/pateul-de-post-bogat-in-e-uri-39-13-dintre-produse-au-minim-10-e-uri/;
- Vopsea de oua cu mai multi aditivi (58 % mai multi aditivi in anul 2021 comparativ cu 2015) Studiu comparative 2015-2021! https://infocons.ro/vopseaua-de-oua-cu-mai-multi-aditivi-58-mai-multi-aditivi-in-anul-2021-comparativ-cu-2015-studiu-comparativ-2015-2021/
- Crenvurști cu mai multe E-uri și mai multă sare! Studiu comparativ crenvurști 2009-2017 https://infocons.ro/crenvursti-cu-mai-multe-euri-si-mai-multa-sare-studiu-comparativ-crenvursti-20092017/
- Studiu comparativ asupra produselor de tip cabanos – Diferențe foarte mari privind cantitatea de nitriți https://infocons.ro/studiu-comparativ-asupra-produselor-de-tip-cabanos-diferente-foarte-mari-privind-cantitatea-de-nitriti-2/
- Parizer de pasăre cu până la 10 E-uri și peste 50% din doza zilnică de sare recomandată https://infocons.ro/stii-ce-consumi-parizer-de-pasare-cu-pana-la-10-euri-si-peste-50-din-doza-zilnica-de-sare-recomandata/
- Brânză topită cu până la 9 E-uri și peste 50% din doza zilnică de sare https://infocons.ro/stii-ce-consumi-branza-topita-cu-pana-la-9-euri-si-peste-50-din-doza-zilnica-de-sare/
- Margarină din grăsime vegetală cu până la 6 E-uri https://infocons.ro/margarina-din-grasime-vegetala-cu-pana-la-6-euri/
- Produse tip mezel cu pana la 50 de g grasimi din care 20 g acizi grasi saturati per 100 g de produs!!!! https://infocons.ro/produse-tip-mezel-cu-pana-la-50-de-g-grasimi-din-care-20-g-acizi-grasi-saturati-per-100-g-de-produs/
- Untul, sărac în proteine – studiu asupra valorilor nutriționale înscrise pe etichetă https://infocons.ro/untul-sarac-in-proteine-studiu-asupra-valorilor-nutritionale-inscrise-pe-eticheta/
- Știi ce consumi? Parizer de porc cu până la 12 E-uri! https://infocons.ro/stii-ce-consumi-parizer-de-porc-cu-pana-la-12-euri/
- Știi ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr! https://infocons.ro/stii-ce-consumi-nghetata-cu-pna-la-11-e-uri-si-30-zahar/
- Băuturi energizante cu mai mulți aditivi – Studiu comparativ 2015 – 2018 https://infocons.ro/bauturi-energizante-cu-mai-multi-aditivi-studiu-comparativ-2015-2018/;
- Șuncă Praga cu până la 10 E-uri și peste 50% din doza zilnică recomandată de sare https://infocons.ro/stii-ce-consumi-sunca-praga-cu-pana-la-10-euri-si-peste-50-din-doza-zilnica-recomandata-de-sare/
- Pâinea neagră – Peste 20% din produse au peste 6 E-uri și conțin cantități maxime de zahăr de până la 5,4g/100g ! https://infocons.ro/painea-neagra-peste-20-din-produse-au-peste-6-euri-si-contin-cantitati-maxime-de-zahar-de-pana-la-54g100g/
- Paste făinoase cu până la 5g de sare pe 100g de produs https://infocons.ro/paste-fainoase-cu-pana-la-5g-de-sare-pe-100g-de-produs/