Home » National » George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: „Un guvern minoritar ar depinde de ifosele liderilor PSD, care în permanenţă ar îndemna la decizii populiste”

George Șișcu, deputat PNL de Tulcea: „Un guvern minoritar ar depinde de ifosele liderilor PSD, care în permanenţă ar îndemna la decizii populiste”

Declarație politică
George Șișcu, deputat PNL de Tulcea

„Intrăm în curând în a treia lună de instabilitate politică, iar românii dau semnale că nu mai pot aştepta la infinit ca politicienii de la Bucureşti să se trezească şi să găsească o soluţie pentru a debloca criza politică.
Fără îndoială că trecem printr-o situaţie politică delicată, cauzată de unele neînţelegeri pe diverse proiecte, dar şi de orgolii nemăsurate, care duc la imposibilitatea formării unui guvern plin, cu susţinere parlamentară solidă.

Varianta guvernului minoritar o consider riscantă, pentru că nu oferă garanţia că noul executiv se va putea baza şi în momentele mai dificile pe o susţinere clară în Parlament. Care partid ar oferi acest sprijin şi din ce motive ar face-o? Un asemenea guvern ar fi în permanenţă la cheremul PSD, care în orice moment va putea introduce moţiune de cenzură. Am depinde mereu de ifosele liderilor unui partid de stânga, care ar îndemna zi de zi la tot felul de decizii populiste. Ar fi un guvern ţinut în picioare doar prin votul parlamentarilor PSD, iar un asemenea executiv nu ar avea forţa necesară să ia măsurile cele mai potrivite pentru România.

Nu cred că guvernul minoritar este aşadar o soluţie pentru România. Avem nevoie de negocieri serioase între liderii partidelor reprezentate în Parlament, iar eu unul sunt în favoarea refacerii coaliţiei de guvernare PNL-USR-UDMR.

Este singura variantă viabilă, care poate asigura o susţinere clară unui guvern construit în jurul PNL. Şi pentru PNL ar fi cea mai bună soluţie, pentru că având în spate o majoritate certă am fi mult mai atenţi la actul guvernării şi la măsurile care trebuie luate pentru binele românilor. În caz contrar, va trebui să umblăm cu căciula în mână la PSD pentru a ne asigura sprijinul pe care fiecare proiect în parte. Ar fi dificil, iar costul de imagine ar fi unul imens pentru liberali.

Avem în faţă ani dificili. Trecem printr-o pandemie care din păcate va mai dura şi care presupune măsuri rapide, pentru a scurta suferinţa şi a nu ajunge din nou la închiderea economiei. Avem în faţă câţiva ani în care vom putea face investiţii masive, graţie PNRR, un proiect amplu aprobat recent de Comisia Europeană. Avem toate premisele pentru o creştere economică consistentă, dar pentru asta avem nevoie de stabilitate politică şi de un guvern hotărât să facă reforme şi să ducă România la un nivel superior.

Este timpul să privim cu realism şi să ieşim din încrâncenarea de care dau dovadă uneori liderii politici. Nu este târziu pentru a ajunge la un acord pe scena politică, pentru a reface coaliţia şi a tura motoarele economiei prin decizii responsabile la nivel guvernamental.”

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: