Est News

Românii sunt un popor generos în ceea ce privește bacșișul oferit la restaurant

Conform unui studiu realizat de echipa Bookingham, circa 55% dintre români majoritatea românilor sunt clienţi generoși, lăsând bacșiș 10% din valoarea consumației, iar 84% lasă frecvent un bacșiș, indiferent de vârstă sau venit.

30% dintre participanții la studiul realizat de echipa Bookingham în colaborare cu specialiștii de la SRD-media au afirmat că lasă 5% sau mai puțin din valoarea notei finale, 9% răsplătesc serviciile HoReCa oferind bacșișuri de 15% sau mai mult, în timp ce 6% dintre români au declarat că nu lasă bacșiș deloc.

Toate acestea demonstrează că românii sunt binevoitori când trebuie să-și arate aprecierea pentru ospătari, barmani sau bucătari, precum și pentru calitatea serviciilor din localurile pe care le frecventează.

Dintre cei care lasă 5% bacșiș, majoritari sunt cei mai tineri – cu vârste sub 18 ani (60%) – și cei cu venituri sub 1500 lei pe lună (40%).

La polul opus, printre cei care lasă 15% sau mai mult, se găsesc majoritar persoanele între 18-25 ani și cei cu venituri lunare între 2.500-3.000 lei. Cifrele arată că 60% dintre cei cu venit de peste 5.000 lei lunar lasă bacșiș de fiecare dată la restaurant, în timp ce doar 25% dintre cei cu venituri sub 1.500 lei fac asta.

Exit mobile version