Anul acesta, pregătirile pentru un Crăciun de poveste îi va seca de bani pe români. Începând de la brazi, decorațiuni și cadouri, până la carnea de porc sau făina necesară pentru cozonac, toate acesta s-au scumpit semnificativ.
Deși mai este până la sărbătorile de iarnă și suntem abia la jumătatea lunii noiembrie, unii comercianți au majorat deja prețurile la carnea de porc. Dacă vorbim despre prepararea unei fripturi de porc, va trebui să scoatem mai mulți bani din portofel, în comparație cu anul trecut. Dacă vă doriți pentru Crăciun un porc românesc aflați că anul acesta îl veți găsi mai greu și mai scump. Fermierii n-au îngrășat prea mulți godaci, pentru că furajele costă mult, iar pesta porcină le-a adus mari necazuri. Dacă anul trecut, kilogramul de carne ”în viu” era 10-11 lei, acum va fi 13-14 lei. Și marii crescători au anunțat scumpiri de 25%.
Dacă preferați să cumpărați carnea de la supermarket, pe un kilogram de carne de porc va trebui să plătiți circa 20 lei.