În condițiile în care numărul persoanelor dornice de imunizare a scăzut semnificativ, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că se doreşte o revitalizare a campaniei de vaccinare, în România, pentru că până acum am avut o campanie de promovare a vaccinării şi mai puţin de informare privind vaccinarea.
„Trebuie să creştem ponderea informării, pentru că noi, până acum, am avut o campanie de promovare a vaccinării, în absenţa informării, şi acest lucru trebuie să se schimbe”, a spus ministrul.
El a menţionat că „această campanie trebuie realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane, cu mare autoritate profesională, credibile, şi să nu fie în niciun fel politizată”.
„Lucrăm încât să avem un pachet de infromaţii adaptat pentru populaţie, care să fie diseminate atât la instituţiile publice din sănătate, DSP-uri, dar şi la organizaţiile pacienţilor şi cele profesionale. Am contactat deja principalele organizaţii ale pacienţilor, ONG-rui cu activitate relevantă în domeniu, astfel încât să avem la nivelul Ministerului Sănătăţii un Comitet consultativ de parteneriat pentru sănătate, care să ne ajută la semnalarea oricăror disfuncţionalităţi sau prin intermediul cărora să putem colabora cu organizaţiile de pacienţi sau cu ONG-uri”, a spus Rafila.
Ministrul Sănătăţii a declarat că un lucru important este legat de comunicare şi parteneriate.
„Încercăm să lucrăm la instrumente de comunicare vizuală, pentru populaţie, referitoare la COVID-19, astfel încât ele să fie accesibile tuturor persoanelor, indiferent de nivelul de pregătire”, a explicat ministrul Rafila.