Est News

Conform unui studiu, doza booster a vaccinului produs de Johnson & Johnson are o eficacitate de 84%

April 13, 2021, Los Angeles, California, USA: The US Centers for Disease Control and Prevention and the US Food and Drug Administration are recommending that the United States pause the use of Johnson & Johnson's Covid-19 vaccine over six reported US cases of a ''rare and severe'' type of blood clot. One of the cases was fatal and one is currently in critical condition. A health worker is projected on a vial of the new one-shot Johnson & Johnson COVID-19 vaccine at a vaccination site in Covina, California, on March 13, 2021. (Credit Image: © Ringo Chiu/ZUMA Wire)

Un nou studiu realizat în Africa de Sud demonstrează că doza booster a vaccinului produs de compania Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu realizat în Africa de Sud pe angajați din domeniul sănătății.

Rapelul a fost eficient în proporție de 84% în ceea ce privește prevenirea spitalizării în cazul angajaților care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron, au declarat, joi, cercetătorii.

Studiul, încă nerevizuit, a fost făcut pe o a doua doză de vaccin Johnson & Johnson administrată la 69.092 de persoane, în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie.

Noul studiu sud-african a arătat că eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea dozei de rapel, la 84% 14 zile mai târziu.

La începutul acestei luni, un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării.

Oamenii de știință din Africa de Sud au alertat pentru prima dată Organizația Mondială a Sănătății privind existența tulpinii Omicron, la sfârșitul lunii noiembrie.

Exit mobile version