Consilierii din cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui au fost interesați de modul în care Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui a fost ales ca unitate pilot în cadrul programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi în anul 2022. Consilierii au solicitat detalii de la aparatul de specialitate din Primăria Vaslui, pentru a ști cu exactitate dacă nu sunt alte unități de învățământ din oraș cu o rată mai mare a abandonului școlar. Față de alte unități școlare din municipiul Vaslui, Colegiul Economic „Anghel Rugină” are cel mai mare număr de elevi navetiști, în 2021 fiind înregistrați 81 de elevi care au făcut naveta.
„Este vorba despre un proiect pilot, derulat de Ministerul Educației. Pentru selecția unității școlare în cadrul proiectului, cercetarea de piață, ca să spus așa, a fost făcută de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Criteriile luate în considerare au fost numărul de navetiști care frecventează unitățile de învățământ și, care, evident, provin din medii defavorizare și să nu aibă cantină unde să servească masa”, a spus Eugen Boț, directorul economic al Primăriei Vaslui.
Unitatea de învățământ dispune de un număr de 772 elevi şi pentru care, în semestrul II al anului şcolar 2021-2022, în perioada desfăşurării cursurilor, se va acorda, cu titlu gratuit, un suport alimentar în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, inclusiv TVA.
În acest sens, se alocă bugetului local al municipiului Vaslui, pentru cei 772 elevi ai Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui, în cadrul semestrului II al anului şcolar 2021-2022, suma de 749.000 lei, defalcată din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul local.
(Dănuț CIOBANU)