Est News

O femeie din Cluj a traversat țara pentru a putea fi operată la Iași

O femeie de 51 de ani din Cluj a traversat țara pentru a ajunge la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, acolo unde primea o nouă șansă la viață. Deși s-a expus unor riscuri majore, existând riscul ca ea să rămână imobilizată în scaunul cu rotile, femeia a luptat pentru viața sa.

Pacienta Emilia Maier a fost operată cu succes, iar acum își poate mișca ambele picioare.

„Am mers spre bine până a început pandemia. Și cum toată lumea a stat acasă, am stat și eu acasă. Și mi s-a deteriorat sănătatea, în așa fel încât nu am mai putut să merg nici pe lângă perete, nici sprijinită și am ajuns în scaunul cu rotile. Am ajuns la Iași pentru că operația de la Cluj nu a dat roade. În urma operației tot în scaunul cu rotile am fost. Am căutat ce pot să fac și am dat pe internet de Iași. Cum că de fapt de la Iași se dă ora exactă în neurochirurgie și nu de la Cluj, cum am crezut eu până anul trecut.

Am luat legătura cu Spitalul de Neurochirurgie de aici din Iași, direct cu domnul conf. univ. dr. Lucian Eva. Am citit și știam tot. Tot ce se face, absolut tot. Și am zis că eu acolo trebuie să ajung. Și am vorbit cu dânsul la telefon, am trimis RMN-ul pe internet să-l vizioneze. L-a vizionat și a zis că trebuie reintervenit. A zis că capul e ok, dar coloana nu. Am început investigațiile aici. Am făcut aici atâtea analize cât eu nu am făcut în viața mea”, declară Emilia Maier.

„S-a adresat spitalului nostru pentru complicațiile avute în urma unei intervenții chirurgicale efectuate într-o clinică din țară, ce a necesitat o intervenție chirurgicală mai laborioasă însemnând drenajul unei cavități numită siringomielie în abdomen. Evoluția este bună, pacienta urmând a fi externată. Ce este particular la acest caz este faptul că această evoluție a acestei boli este lentă în timp și a fost dificil de pus diagnosticul și de găsit soluția terapeutică în acest caz. Și asta pentru că genul acesta de drenaj deși e cunoscut în literatura de specialitate nu este foarte frecvent utilizat în practica de zi cu zi”, a declarat Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

Exit mobile version