Est News

Vasluienii sunt invitați la „Noaptea Muzeelor”. Ramona Mocanu: Ne așteptăm la un număr record de vizitatori!

Conducerea Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui este mobilizată în vederea organizării activităților, care vor avea loc în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, ediția a XVIII-a. Manifestarea culturală va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022 și va fi organizată alături de Consiliul Județean Vaslui și Primăria Vaslui. Activitățile evenimentului se vor desfășura pe esplanada din fața muzeului și în interiorul instituției, în intervalul orar 17:00-24:00.

Ramona Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, a spus că se așteaptă la o participare superioară a vasluienilor la activitățile culturale în comparație cu anul trecut. Dacă în anul 2020 „Noaptea Muzeelor” s-a desfășurat online din cauza pandemiei de coronavirus, în anul 2021 s-a reușit organizarea evenimentului.

„Ne așteptăm la o dublare  a vizitatorilor față de anu trecut, când au participat la activități mii de oameni. Sperăm să participe cât mai multe persoane și să depășim participarea din 2018, de când are loc acest proiect. Noi ne sărbătorim în fiecare an. Este un eveniment complex, cu multe expoziții, concerte și concursuri. Sper ca cei care ne trec pragul să se bucure de aceste activități. Muzeul este viu, se mișcă, trăiește și este este alături de public”, a precizat Ramona Mocanu.

Programul este unul divers și cuprinde toate ingredientele necesare pentru ca vasluienii să aibă parte de o noapte reușită: vizitarea expoziției de bază, spectacol, expoziții temporare, joc, tombolă și premii.

„Facem evenimente în aer liber și concerte care sunt apreciate de public. Când vom face raportul la finalul ediției vor prezenta numărul de vizitatori. De regulă, Noaptea Muzeelor continuă și duminică, pentru că avem mulți vizitatori, astfel încât activitatea continuă și a doua zi”, a mai spus Ramona Mocanu.

Pe lângă spectacole și alte momente artistice și culturale, va avea loc și un concurs denumit „Detectiv peste timpul istoric”, ajuns la a II-a ediție, care presupune identificarea de către vizitatori a unui obiect din expoziția de bază, amplasat la o altă secție decât cea de care aparține. Câștigătorul va fi premiat tot prin tragere la sorți.Participarea la activitățile organizate în cadrul acestei manifestări este gratuitî.

(Dănuț CIOBANU)

Exit mobile version