Efectele devastatoare ale temperaturilor extreme se manifestă în toate părțile lumii încă din luna martie, când polii Pământului s-au confruntat cu astfel de fenomene, deși în mod normal treceau prin sezoane opuse. În India și Pakistan s-au manifestat temperaturi extreme timp de două luni, iar din iunie Europa și Statele Unite ale Americii au început de asemenea, să simtă efectele caniculei.
În Spania și Portugalia 1.000 de persoane au murit numai duminică din cauze asociate cu temperaturile extrem de ridicate. În Marea Britanie două aeroporturi au fost închise din cauza că pistele începuse să se topească, iar în Franța incendiile de vegetație au dus la evacuarea a mii de oameni. China, Africa de Nord și Statele Unite ale Americii se confruntă de asemenea cu valuri de căldură.
Oamenii de știință amintesc de vara trecută când s-au înregistrat, de asemenea, temperaturi record pentru acel moment. Aceștia spun însă că valurile de căldură s-ar putea manifesta în fiecare an. În aceste condiții, atrag atenția asupra importanței reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, dar și a aplicării unor măsuri, precum plantarea copacilor în zonele urbane, adaptarea infrastructurii la temperaturi extreme și implementarea unui nou regulament pentru cei care muncesc în aer liber.
Sursa: Business Insider