Consilierii liberali din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui au propus un amendament în plenul ședinței ordinare, la proiectul de hotărâre privind aprobarea achiziționării serviciilor de consultanță juridică, de asistență și reprezentare de către Spitalul Județean de Urgență (SJU). Liberalii au precizat că în vederea asigurării transparenței acestei achiziții de consultanță juridică să se impună un plafon maxim de 5.000 de lei.
Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a precizat că un astfel de amendament nu poate fi acceptat, deoarece achiziția se face transparent, iar solicitarea unei limite maxime financiare poate limita participarea la licitație.
„Dumneavoastră aruncați banii pe fereastră, iar noi vă spunem să nu faceți acest lucru”, a replicat liberalul Liviu Iacob.
Ana Rinder, directorul SJU Vaslui, a spus că actualii consilieri juridici ai spitalului nu pot reprezenta unitatea în instanță și oricine poate participa la achiziția de servicii, care se face pe SICAP.
„Ultima achiziție pentru astfel de servicii a fost în valoare de 2.000 de lei. Nu vom cheltui niciun ban fără să ne gândim la bugetul spitalului”, a explicat Ana Rinder.
Personalul tehnic și administrativ din cadrul SJU Vaslui a solicitat instanței de judecată reîncadrarea conform prevederilor Anexei nr. 7 la Legea nr. 153/2017 privind salarizarea pesonalului plătit din fonduri publice.
Spitalele publice din rețeaua Ministerului Sănătății, precum și cele din subordinea autorităților centrale și locale au procedat, odată cu apariția Legii nr. 153/2017 privind salarizarea pesonalului plătit din fonduri publice, la încadrarea personalul tehnic și administrativ din compartimentele funcționale în Anexa nr. 8 din lege – Familia ocupațională de funcții bugetare „Administrație.
(Dănuț CIOBANU)