National

Utilizatorii Instagram puși în pericol după ce primesc mesaje, SMS-uri sau e-mailuri prin care li se solicită să-și reseteze parola

Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii rețelei sociale Instagram. Despre acest atac DNSC a emis o alertă în august. Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potențialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms. Atacatorii pretind că au nevoie de link-ul din sms pentru a obține un vot într-un concurs online”, informează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

DNSC vine și cu o serie de recomandări:

  • Nu furnizați altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, chiar dacă sunt prieteni sau cunoscuți, pentru că astfel puteți pierde accesul la cont. Atacatorii să se folosesc de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul.
  • Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute!
  • Atenție la corectitudinea gramaticală și de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.
  • Activați autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram, deoarece acest strat suplimentar de securitate poate ajuta la reducerea șanselor de a avea contul compromis.
  • În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la cont, adresați-vă Centrului de Ajutor #Instagram pentru recuperarea lui. Va trebui să efectuați pașii necesari pentru validarea identității.
  • Antrenați-vă pentru a detecta și evita astfel de amenințări în online. Puteți face acest lucru pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/
  • #SigurantaOnline este o campanie de conștientizare la nivel național, derulată de DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft RomaniaBIT SENTINELATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button