Est News

Alertă InfoCons: Pastile de supt cu până la 6 E-uri! ​

 

InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt . În cele ce urmează se vor aborda aspecte precum: cantitate de aditivi alimentari, cantitate de zahăr și îndulcitori, arome identificate , substanțele active folosite , precum și informații utile referitoare la prospect .

Conform studiului realizat de InfoCons , 100% dintre pastilele ale căror etichete au fost supuse „radiografiei” conțin E-uri , într-o mai mică sau mai mare măsură . Pastilele de supt care au făcut obiectul studiului conțin în medie până la 2 E-uri , numărul minim de E-uri descoperit pentru acest tip de produse fiind 1 , în timp ce numărul maxim descoperit este 6 .

Pe aproape 70% din etichete nu este menționată cantitatea de zahăr ! În urma efectuării studiului , s-a constat faptul că zahărul apare menționat pe majoritatea etichetelor , însă pe aproape 70% din etichete nu este menționată și cantitatea . Conform studiului InfoCons , zahărul din pastilele de supt se încadrează pe o scală între 0 și 1,5 g per pastilă , în timp ce îndulcitorul este regăsit într-o cantitate încadrată între 0 și 1.1 g .

Cantitatea zilnică de zahăr recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 25 g/ zi , altfel spus 5 plicuri de zahăr . În momentul administrării pastilelor de supt , trebuie avut în vedere și acest aspect , întrucât este important să nu depășim această limită . Pe parcursul unei zile , meniul este destul de variat , iar în momentul administrării comprimatelor de supt , trebuie avute în vedere și cantitățile de zahăr din celelalte produse alimentare consumate .

Sfaturi utile legate de comprimatele de supt :

Este indicat pentru consumatori să păstreze prospectul pastilelor de supt, pentru a-l consulta când este cazul ;

Consultați medicul sau farmacistul pentru mai multe informații sau neclarități legate de comprimatele de supt;

În cazul apariției reacțiilor adverse , adresați-vă medicului dumneavostră sau farmacistului ;

Monitorizați-vă starea timp de 5 zile . Dacă starea dumneavoastră nu se ameliorează , adresați-vă medicului sau farmacistului .

„Suntem în perioada de viroze și de gripă , avem chiar o epidemie de gripă . Dar oare gripa și răceala pot trece dacă ne tratăm cu zahăr , sare sau diferite E-uri ? Sau ar trebui să luăm niște medicamente care să ne ajute cu adevărat ? Haideți să citim cu atenție eticheta și să înțelegem că este posibil să cumpărăm zahăr , sare și E-uri , la un preț extrem de mare , când am putea cumpăra medicamente, poate cu un gust nu atât de bun , o culoare nu atât de atrăgătoare , nu atât de dulci , dar să dăm banii exact pe ceea ce avem nevoie . Noi am citit pentru voi eticheta și este simplu și pentru voi : puteți scana codul de bare cu aplicația gratuită InfoCons și alegeți ceea ce doriți , gestionându-vă banii cu cap .”

Sorin Mierlea– Președinte InfoCons

 

 

Exit mobile version