Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate, astfel:
La nivelul Municipiului București, echipajul UTIM NN (Unitatea de Transport și Intervenție Medicală pentru Nou-născuți) a preluat un copil, de 27 de zile, sex masculin, stabil, de la Maternitatea Polizu și l-a transportat la Spitalul Obregia pentru efectuarea unei consultații de specialitate.
O altă misiune de salvare a echipajul SMURD aparținând ISU BIF a constat în preluarea de la Spitalul Polizu și transferul la Spitalul Grigore Alexandrescu a unui nou-născut în vârstă de doar o oră. Pacientul a fost o fetiță care suferea de o malformație cardiacă și era intubată.
Tot în cursul zilei de ieri, la ora 13:35, echipajul UTIM NN a preluat o fetiță de 23 de zile, intubată, de la Maternitatea Polizu și transportat-o la Spitalul Grigore Alexandrescu pentru efectuarea unui consult medical de specialitate.
În mai puțin de două ore, la 15:10, echipajul UTIM NN a fost solicitat din nou, pentru preluarea de la un spital privat, a unui băiețel de 4 zile, stabil, și transferul acestuia către Spitalul Grigore Alexandrescu.
O altă misiune de salvare a presupus preluarea unui nou-născut, în vârstă de o zi, intubat și ventilat mecanic.
Acesta a fost preluat de către UTIM NN de la Maternitatea Călărași și transportat la Spitalul Clinic Cantacuzino.
La nivelul județului Cluj a fost efectuată, în cursul zilei de ieri, o misiune de transport nou-născuți de la Secția Clinică Obstretică-Ginecologie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru RMN la Institutul Imogen Cluj-Napoca, nou-născutul fiind o fetiță de șapte zile cu mai multe afecțiuni medicale.
Totodată, un echipaj SMURD aparținând ISU Mureș a fost solicitat pentru preluarea de la Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc (HR) a unei fetițe în vârstă de o zi, în vederea transferului acesteia la Secția Clinică Neonatologie 1 a Spitalului Clinic Județean Mureș.
Cele 8 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista și transporta pacienți nou-nascuți cu necesități medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale.