Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuților la diferite unități medicale pentru efectuarea unor consultații sau tratamente de specialitate.
La nivelul Municipiului București, echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți ale ISU BIF au fost solicitate pentru a efectua 2 transferuri medicale de urgență. Primul pacient, un băiețel, în vârstă de doar o zi, stabil cardiocirculator, a fost transportat de la Maternitatea Giulești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Marie Sklodowska Curie” pentru efectuarea unui consult medical de specialitate.
Al doilea pacient, un băiețel, în vârstă de 6 zile, stabil cardiocirculator, a fost transportat de la Maternitatea Polizu la Spitalul Clinic ,,Profesor Doctor Alexandru Obregia”.
La nivelul Municipiului Cluj-Napoca, echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuți au efectuat 3 misiuni de salvare. Prima solicitare a avut loc ieri, în cursul dimineții, în vederea efectuării unui transfer, pacient de sex feminin, de la Spitalul Ginecologie I Cluj-Napoca la Neuropediatrie Cluj-Napoca.
La scurt timp, echipele medicale de intervenție au fost solicitate în vederea unui transfer de la Spitalul Ginecologie I Cluj-Napoca la Institutul Inimii ,,Niculae Stăncioi”, pentru efectuarea unui consult medical de specialitate, pentru un băiețel în vârstă de o zi.
De asemenea, elicopterul SMURD Târgu-Mureș a intervenit pentru salvarea unui nou-născut, în vârstă de 5 zile, care necesita o intervenție chirurgicală de specialitate. Micuțul a fost preluat de la Spitalul din Baia Mare și transportat aerian la Cluj-Napoca, la Spitalul Ginecologie 1.
Tot în cursul zilei de ieri, echipajul elicopterului SMURD Craiova a intervenit pentru salvarea a doi nou-născuți în vârstă de 3 și 9 zile. Băiețelul în vârstă de doar 3 zile a fost transportat de la Maternitatea Drobeta-Turnu Serverin la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ,,Louis Țurcanu”Timișoara, iar micuțul de 9 zile a fost transportat de la Spitalul Municipal Caracal la Craiova pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Menționăm faptul că, cele două misiuni aeriene nu ar fi fost posibile fără ajutorul colegilor de la Serviciile de Ambulanță.
Cele 7 misiuni de salvare a nou-născuților din ultimele 24 de ore au fost asigurate de echipe mixte de intervenție, formate din medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici, iar scopul lor a fost de a asista și transporta pacienți nou-născuți cu necesități medicale critice sau stabile pentru consult, tratament sau transfer între spitale.
Aceste misiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuții primesc îngrijirea medicală necesară în timp util.