Recoltarea plantelor medicinale de face din flora spontană, pentru care Direcția Silvică (DS) Vaslui are o paleta sortimentală variată: coada șoricelului, leurdă, sunătoare, urzică, frunze și flori de păducel, flori de salcâm, flori de soc, flori de tei, etc.
Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că valorificarea celor peste 30 tone oferite spre vânzare anual se face preponderent pe piața internă sub formă uscată. În țara noastră fructele de pădure și plantele medicinale sunt achiziționate de firme cu o bogată experiență în domeniu.
„Valoarea terapeutică a fructelor de pădure și plantelor medicinale cunoscută încă din antichitate, face ca acestea să contribuie la menținerea unui stil de viață sănătos, echilibrat, știut fiind faptul că înainte ca medicina să evolueze și să fie descoperite diverse medicamente, fructele de pădure și plantele medicinale erau folosite cu succes pentru vindecarea multor afecțiuni, natura fiind o adevărată sursă de sănătate. DS Vaslui prin acestă activitate, contribuie la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, oferindu-le o mică dar importantă parte din bogăția naturii”, a spus Cătălin Idriceanu.
(Dănuț CIOBANU)