Home » Social » Anunțurile gratuite vând produse țepuite

Anunțurile gratuite vând produse țepuite

Pe platformele de anunțuri online se vinde absolut orice. Nimei nu garantează, însă, pentru autenticitatea produselor și pentru calitatea lor. Așa se face că puteți cumpăra la prețuri deloc de neglijat haine “de firmă” contrafăcute, apă în loc de parfumuri și cartofi în loc de telefoane.

Roxana NĂSTASĂ

Mereu în pas cu moda și tehnologia, când au ceva de cumpărat sau de vânzare, vasluienii apelează la platformele de anunțuri gratuite. Acolo se pot găsi de la aparate electrocasnice, obiecte de vestimentație second-hand până la cele mai bizare lucruri. Vasluienii vând orice, de la pantofi de mireasă, geacă de piele, căruță veche, vin, lapte de capră până la costume de baie, lenjerii de pat și papuci. La mâna a doua, desigur.

Numai că platformele online nu garantează și că produsul comandat și, de multe ori achitat înainte, este cel dorit. Un vasluian, spre exemplu, a comandat de pe un site de profil un telefon mobil la mâna a doua. Expeditorul a avut pretenția ca smatphone-ul să ì fie achitat în avans, iar destinatarul a avut surpriza ca în colet să găsească… un cartof!

“Am plătit patru milioane (lei vechi – n.r.) pentru un telefon, iar când m-a sunat curierul să-mi dea pachetul am găsit în el un cartof. Curierul mi-a explicat că ei nu au nicio treabă, că ei doar livrează pachetele și atât. Am sunat pe numărul celui care mi-a trimis coletul și nu a răspuns nici măcar când i-am dat un SMS că mă duc la Poliție. Nu am fost, că știu că durează până se rezolvă ceva…”, povestește vasluianul păgubit.

O întâmplare asemănătoare a trăit și alt vasluian, care a comandat de pe un site de anunțuri gratuite un set de cosmetice.

“Am plătit coletul la livrare, nu înainte. Erau niște pafrumuri sigilate. Curierul a spus că dacă desfac cutiile, nu pot să mai returnez coletul. Când am ajuns acasă mi-am dat seama că flacoanele sunt pline cu apă, nu cu parfum”, spune el.

Pe site-uri buni comercianți, la română debutanți

Dacă unii se pot lăuda că își vând bine produsele și că anunțurile gratuite sunt cea mai bună alegere, din păcate nu pot spune același lucru și despre capitolul limba română.

Unii dintre ei stau prost tare la acest capitol și nu fac decât să stârnească râsul celor care le citesc anunțurile, nicidecum să-și atingă scopurile comerciale. Dacă unii sunt hazlii, alți sunt cam certați cu limba română. Un exemplu este anunțul unui vasluian care sună cam așa: “vând mauz pentru leptop”. Vasluianul a vrut să scrie că vinde un mouse pentru laptop, însă nu i-a ieșit. Nu mai contează că nu știe să scrie, atât timp cât este în pas cu moda, are calculator și internet. La fel de greșit este și alt anunț: “Dau câine spre adopție. Mănâncă orice și îi plac copiii”. Înafară de faptul că e amuzant, anunțul dă de înțeles oamenilor că omul vinde un câine căruia îi place să mănânce copii. Nu știu însă câți ar dori să cumpere un câine care le mănâncă copilul. La fel de greșit este și anunțul „vând garsoneră. Relați mai multe la numărul…”.

Lăsând gramatica la o parte, alții se remarcă la alte capitole, cum ar fi imaginația, de exemplu. Așa se face că găsim anunțuri ale românilor în care aceștia pun la vânzare pietre și plante tămăduitoare, meteoriți, obiecte neidentificate, fiole cu pământ din dealurile Betleemului sau chiar borcane cu muștar din anii ’60.

Pe platformele de anunțuri online se vinde absolut orice. Nimei nu garantează, însă, pentru autenticitatea produselor și pentru calitatea lor. Așa se face că puteți cumpăra la prețuri deloc de neglijat haine “de firmă” contrafăcute, apă în loc de parfumuri și cartofi în loc de telefoane. Roxana NĂSTASĂ Mereu în pas cu moda și tehnologia, când au ceva de cumpărat sau de vânzare, vasluienii apelează la platformele de anunțuri gratuite. Acolo se pot găsi de la aparate electrocasnice, obiecte de vestimentație second-hand până la cele mai bizare lucruri. Vasluienii vând orice, de la pantofi de mireasă, geacă de piele, căruță…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile