Home » Invatamant » Gimnaziul ”M.C. Epureanu” Bârlad va da startul ”Săptămânii europene a sportului școlar” în județul nostru

Gimnaziul ”M.C. Epureanu” Bârlad va da startul ”Săptămânii europene a sportului școlar” în județul nostru

Sute de elevi, profesori și reprezentanți ai autorităților locale vor da, sâmbătă, startul ”Săptămânii europene a sportului școlar”, în cadrul unei festivități ce se va desfășura la Școala Gimnazială nr. 9 ”M.C. Epureanu” Bârlad. Sub egida Erasmus a Uniunii Europene și patronajul Federației Române ”Sportul pentru toți”, evenimentul va presupune numeroase competiții care se vor desfășura, pe parcursul săptămânii viitoare, în majoritatea unităților de învățământ din județ și la care vor participa zeci de mii de elevi, de la cei de ciclu primar la liceeni.

Gimnaziul ”M.C. Epureanu” Bârlad va fi în centrul atenției la sfârșitul acestei săptămâni, în condițiile în care această unitate școlară va găzdui festivitatea de deschidere a unuia dintre cele mai importante evenimente ale învățământului din județ. Mai precis, de la ora 9.30, se va da startul ”Săptămânii europene a sportului școlar”, manifestare ce se adresează tuturor elevilor din județ. Pe lângă sute de elevi de la școlile din Bârlad, la deschidere vor fi prezenți profesori de educație fizică din județ, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și cei ai autorităților locale, parlamentari ai județului nostru.

Este o onoare pentru școala noastră să fie gazda unui astfel de eveniment atât de important, aflat sub egida Erasmus și patronajul Federației Române ”Sportul pentru toți”. Va urma o săptămână de activități sportive în toate școlile partere din județ”, ne-a declarat directorul Gimnaziului ”M.C. Epureanu” Bârlad, Bogdan Jora.

După intonarea imnului României și cel al Uniunii Europene, vor urma o serie de activități sportive și școlare. Pe lângă numere de dans, vor fi demonstrații de karting ale copiilor de la Clubul Elevilor Bârlad și de arte marțiale ale sportivilor din școli din Bârlad și Vaslui. Ulterior, se va intra propriu-zis în activități sportive, care vor presupune competiții de fotbal și handbal, precum și parcursuri aplicative. De asemenea, vor fi și demonstrații de gimnastică acrobatică ale copiilor de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad în Sala ”Andreea Răducan” situată în vecinătatea Gimnaziului ”M.C. Epureanu”. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: