Home » Sanatate » Semne care anunță maladia Alzheimer

Semne care anunță maladia Alzheimer

 
 
Persoanele cu început de Alzheimer suferă de pierderi de memorie, tulburări de judecată, schimbări bruște de dispoziție și de comportament. De aceea, este esențial rolul celor din anturaj în depistarea primelor semne care anunță boala.
Începuturile bolii sunt greu de perceput de către cei apropiați persoanei afectate. Dacă semnalele de alarmă de mai jos se repetă, cei apropiați trebuie să anunțe medicul.
Iată semnele care indică boala:
Persoana nu-și amintește evenimente din trecut
Începând cu vârsta de 50 de ani, majoritatea oamenilor se plâng de probleme cu memoria: prin urmare, un număr de telefon uitat nu e un semnal de alarmă. Ceea ce trebuie să îngrijoreze e atunci când persoana nu-și mai amintește de evenimente importante din viața sa.
Uită ce se-ntâmplă în prezent
Persoana are dificultăți în a memora evenimente recente și pune de mai multe ori aceeași întrebare, uitând imediat răspunsul.
De asemenea, bolnavul uită unde și-a pus ochelarii sau ceasul, sau le va pune în locuri ciudate: cravata în congelator, șosetele în cuptor…
Are schimbări bruște de comportament
Trece rapid de la o stare la alta, de la apatie la iritabilitate, de la indiferență la anxietate. Uneori, persoanei afectate îi lipsește entuziasmul, nu o mai interesează nimic.
Modificările de comportament pot fi dublate de dificultăți în a executa sarcini gospodărești obișnuite, în a-și urma tratamentul medical șamd.
E dezorientată
O persoană cu Alzheimer se poate pierde pe strada de domiciliu, și nu-și mai dă seama unde locuiește. Dezorientarea în spațiu e acompaniată de pierderea noțiunii timpului. Bolnavul nu-și mai aduce nici anul în care se află.
Are tulburări de limbaj
Apar la începutul maladiei. Persoana nu-și mai amintește numele prietenilor apropiați, încearcă să găsească trucuri de limbaj pentru a înlocui cuvântul care desemnează un obiect anume. În timp, bolnavul devine din ce mai incoerent, folosind termeni care n-au nimic de-a face cu subiectul.
 
 

Începuturile bolii sunt greu de perceput de către cei apropiați persoanei afectate. Dacă semnalele de alarmă de mai jos se repetă, cei apropiați trebuie să anunțe medicul. Iată semnele care indică boala: Persoana nu-și amintește evenimente din trecut Începând cu vârsta de 50 de ani, majoritatea oamenilor se plâng de probleme cu memoria: prin urmare, un număr de telefon uitat nu e un semnal de alarmă. Ceea ce trebuie să îngrijoreze e atunci când persoana nu-și mai amintește de evenimente importante din viața sa. Uită ce se-ntâmplă în prezent Persoana are dificultăți în a memora evenimente recente și pune de mai multe ori aceeași întrebare, uitând imediat răspunsul.Citeste mai mult: adev.ro/n0237z
    Persoanele cu început de Alzheimer suferă de pierderi de memorie, tulburări de judecată, schimbări bruște de dispoziție și de comportament. De aceea, este esențial rolul celor din anturaj în depistarea primelor semne care anunță boala. Începuturile bolii sunt greu de perceput de către cei apropiați persoanei afectate. Dacă semnalele de alarmă de mai jos se repetă, cei apropiați trebuie să anunțe medicul. Iată semnele care indică boala: Persoana nu-și amintește evenimente din trecut Începând cu vârsta de 50 de ani, majoritatea oamenilor se plâng de probleme cu memoria: prin urmare, un număr de telefon uitat nu e un…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Dan Dobrovolschi

%d blogeri au apreciat: