Home » Justitie » Reacția Ambasadei SUA față de disputa privind noul Cod penal

Reacția Ambasadei SUA față de disputa privind noul Cod penal

La solicitarea gândul, Ambasada SUA a transmis un punct de vedere privind disputa dintre DNA, Curtea Supremă și DIICOT și premierul Ponta privind modificarea Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală. ”Ne așteptăm ca excelenta colaborare între instituțiile noastre judiciare să continue”, au transmis oficialii ambasadei.
Președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu, a solicitat joi oficial Ministerului Justiției și Guvernului să modifice Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală. Judecătorul Stanciu a cerut în special majorarea pedepselor în cazul infracțiunilor contra patrimoniului. DNA și DIICOT au solicitat MJ să emită o ordonanță prin care să modifice Codul Penal și cel de procedură penală, Direcția atrăgând atenția că, de la 1 februarie, interceptările vor deveni inutile.
Premierul Victor Ponta a calificat cererea de modificare în ultimul moment a Codului Penal drept o chestiune ”tipic românească” și i-a cerut ministrului Justiției, Robert Cazanciuc să discute cu CSM.
Direcția Națională Anticorupție arată într-un comunicat că 64 de dosare de mare corupție în care statul a fost prejudiciat cu sute de milioane de euro vor fi închise dacă Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală vor intra în vigoare fără a fi modificate.  DNA atrage atenția că pedepsele pentru infracțiunile de înșelăciunea contra statului au scăzut drastic.

La solicitarea gândul, Ambasada SUA a transmis un punct de vedere privind disputa dintre DNA, Curtea Supremă și DIICOT și premierul Ponta privind modificarea Noului Cod Penal și a Noului Cod de Procedură Penală. ”Ne așteptăm ca excelenta colaborare între instituțiile noastre judiciare să continue”, au transmis oficialii ambasadei. Președintele Curții Supreme, Livia Doina Stanciu, a solicitat joi oficial Ministerului Justiției și Guvernului să modifice Noul Cod Penal și Noul Cod de Procedură Penală. Judecătorul Stanciu a cerut în special majorarea pedepselor în cazul infracțiunilor contra patrimoniului. DNA și DIICOT au solicitat MJ să emită o ordonanță prin care să…

Review Overview

About Dan Dobrovolschi

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...