Home » Social » Justiția s-a pronunțat: Pungeștiul rămâne zonă specială de siguranță

Justiția s-a pronunțat: Pungeștiul rămâne zonă specială de siguranță

Magistrații Judecătoriei Vaslui au respins cererea juristei Simona Niculescu, de la Asociația «România fără ei», prin dorea emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să fie ridicate restricțiile impuse de autorități în comuna Pungești.
Judecătoria Vaslui a dispus, ieri, respingerea cererii formulate de jurista Simona Niculescu (cunoscută și ca
Simone Lucie Nicolescot!), președintele Asociației “România fără ei”, prin care solicita ridicarea de urgență a restricțiilor privind dreptul la liberă circulație pe raza comunei Pungești.
După incidentele violente de la sfârșitul săptămânii trecute, Poliția a  ordonat “zonă specială de siguranță publică” pe teritoriul localității menționate. Considerând această măsură un abuz,  Simona Nicolescu s-a adresat instanței, solicitând, deopotrivă, emiterea unei  ordonanțe președințiale, precum și obligarea statului român la plata unor daune morale în cuantum de 100.000 de lei!
În sentința pronunțată ieri la Judecătoria Vaslui se arată: „Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanței președințiale formulată de reclamanta Nicolescot Simone Lucie, în nume propriu și în calitate de reprezentant al Asociației «România fără ei»”.
Decizia nu este definitivă, jurista anunțând deja că o va ataca la instanța superioară: “Dacă un magistrat a luat o decizie greșită, avem instanțe superioare ce o pot corecta. Ne apropiem cu pași repezi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului”.
Dacă în privința ordonanței președințiale situația a fost tranșată de instanța de fond, cealaltă cerere, în care statului i se cer daune morale de 100.000 de lei se află încă la mapa  magistratului căreia i-a fost repartizată, nefiind încă stabilit un termen.
Decizia Poliției de a instaura o zonă specială de securitate la Pungești a venit în urma violențelor fără precedent care au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Atunci, aproximativ 400 de persoane au protestat pe drumul județean Vaslui-Gârceni față de intenția companiei Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui. Inițial, protestul a fost pașnic, însă la un moment dat nemulțumiții au intrat pe terenul concesionat de compania petrolieră, au aruncat cu pietre în camioane și au dărâmat gardurile împrejmuitoare.
În consecință, Poliția Vaslui a constituit o “zonă specială de siguranță” în satele Siliștea și Pungești, iar  numărul forțelor de ordine a fost suplimentat considerabil. De asemenea, Jandarmeria și Poliția au instituit filtre pe drumul județean Vaslui – Gârceni, iar orice  persoană care trece prin zonă este legitimată și luată în evidență.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: