Home » Social » PNL Vaslui a recompensat presa locală: Obiectiv, premiat de liberali

PNL Vaslui a recompensat presa locală: Obiectiv, premiat de liberali

Redactorii cotidianului nostru au fost răsplătiți cu diplome în cadrul manifestării Balul presei la liberali. Redactorii Obiectiv de Vaslui au fost gratulați cu catrene și diplome laudatio în cadrul Galei presei la liberali, acțiune organizată, vineri, de filiala județeană a PNL.
Primul jurnalist premiat a fost Cristian Dima, cu distincția “Una caldă, două reci”, catrenul “meșteșugit” de Gelu Veziteu fiind absolut inspirat: “Față de luna similar-a anului trecut/ veniturile bugetare au crescut/ și nu mai înțelegi de ce se bat ca niște chiori/ primari, consilieri și… vânători”.
Premiul “Minima moralia” a ajuns la Simona Voicu: “Ai auzit că negreștenii iar vor avea spital/ că nu va fi la infinit scandal/ căci pune umărul și deputatul Ciurariu/ în rest, să mișune excrocii cu… taxiu’!”.
Premiul “Calvarul promiscuității” i-a revenit colegei Sabina Ghiorghe, însoțit de catrenul: “Spitalul nu mai face diferențe/ puhoi de bețivani vin la urgențe/ și fiindcă proxeneții au emigrat în Vest/ violatori-autohtoni șomează în… est”.
Răzvan Călin a primit premiul “Ziaristul înțelegător”: “Ai scris cu strângere de inimă și milă/ despre hoția infantilă/ despre consilieri ce-și dau silința/ să termine cât mai rapid… ședința”.
Cristi Lapa mănâncă “Fotbal pe pâine”, premiu însoțit de catrenul: “Vorbesc rivalii noștri de prin țară/ că noi n-am rezolvat problem-alimentară/ aceștia sunt și nu prea în eroare/ acum la noi foamea de puncte… este mare!”.
Mihaela Manu a primit o “Oda bucuriei”, iar versurile care au însoțit diploma sunt grăitoare: “Ascult-a Parcului Copou măreață simfonie/ topită-ntr-un surâs numit prietenie/ stăpână pe condei, pe invitat și recuzită/ în arta conversației este… desăvârșită”.
“A constatat: că pesediștii-și intră-n ochiși-n gând/ de iarnă-i pregătit prefectu’ mai bine ca oricând/ că Ana are foarte multe mere, dar nimeni nu-ndrăznește a le cere/ că-n Schengen n-am intrat, dar tot amaru’ se duce către Huși. Acolo e… acaru’!” sunt cuvintele ce însoțesc premiul “Simțul observației”, atribuit lui Cristian Pătrașcu.
Premiul “Bene merenti” l-a primit Clara Bișoc, iar gândurile transmise prin catren sunt grăitoare: “Un sincer bravo că vorbiți de “parșivei”/ că țineți obiectivul chiar pe ei/ pe șmecherii ce abordează false teme, / pe politrucii navetiști între extreme/ nu poți fi azi fidel, iar mâine traseist,/ astăzi înjuri, iar mâine-adori… gazul de șist”.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: