Home » Politic » „Un buget al sărăciei, evaziunii și dezmățului electoral”: Apocalipsa pe 2014

„Un buget al sărăciei, evaziunii și dezmățului electoral”: Apocalipsa pe 2014

Pentru pedeliștii vasluieni, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014 produs de Guvernul Ponta arată care este adevărata prioritate a PSD și PNL: alimentarea baronilor locali și clientelei politice cu banii luați din buzunarul tuturor românilor prin noi taxe și impozite.
„Guvernul socialist al PSD și PNL a introdus taxe și impozite care vor scoate, în plus, din buzunarul românilor peste 1.000 de lei în 2014 – acciza la benzină de 7 eurocenți și TVA pe fiecare litru de benzină, un nou tip de calcul al accizei vechi, care crește și ea prețul benzinei, și taxa pe stâlp pusă firmelor, care va crește prețul la electricitate. Aceste taxe vin în paralel cu decizia Guvernului Ponta de a da mână liberă primarilor să crească taxele locale cât vor ei”, a declarat președintele Organizației Județene a PDL Vaslui, senatorul Dan Marian.
Liderul PDL spune că aceste majorări se vor răsfrânge în toate prețurile, atât din piață, cât și din super-marketuri, aducând la buget un plus de un miliard de euro la buget, deci cam 50 de euro de la fiecare român!
„Ce va face Guvernul Ponta cu acești bani? Nu îi duce la sănătate, educație sau drumuri, ci la ministerul lui Liviu Dragnea, șeful baronilor PSD, care îi va distribui discreționar, în funcție de interesele politice. Bugetul lui Liviu Dragnea a crescut de peste două ori în anul electoral 2014. Iar el va face ce știe mai bine – îi va unge pe acei baroni locali care vor servi mai bine interesele politice, va alimenta firmele de partid pentru a își asigura sprijinul lor în campania electorală de anul viitor. PSD și PNL fură din buzunarul românilor ca să aibă bani de campanie electorală”, explică Dan Marian, care nu se oprește din acuzații: „Să ne amintim că Liviu Dragnea este baronul județului Teleorman, unul dintre cele mai sărace din țară. Telormanul este un județ ceva mai înstărit ca Vasluiul. Dragnea nu face nimic altceva la nivelul țării decât să aplice politica care l-a consacrat – sforăriile, răsplătirea celor care prestează pentru PSD, sărăcirea oamenilor, pentru a fi mai ușor de controlat”.

„Condamnă România la jaf, sărăcie și sub-dezvoltare”
Senatorul Dan Marian amintește că PDL a depus peste 1.300 de amendamente la proiectul de lege privind bugetul de anul viitor, pentru a stimula colectarea veniturilor, a bloca majorările de taxe, a susține crearea de locuri de muncă prin investiții și, în final, pentru a crește nivelul de trai al românilor.
„Toate amendamentele au fost respinse de majoritatea PSD – PNL pentru că adoptarea lor ar fi însemnat ca România să se dezvolte prin mediul privat, să creeze locuri de muncă, să aducă mai mulți bani în buzunarele românilor”, a spus Marian.
„Răspunderea pentru dezastrul economic de anul viitor aparține în exclusivitate PSD și PNL, lui Victor Ponta și Crin Antonescu. PNL s-a discreditat definitiv ca partid de dreapta, defilează braț la braț cu stânga socialistă. PDL nu poate vota un astfel de buget, care condamnă România la jaf, sărăcie și sub-dezvoltare”, a concluzionat președintele PDL Vaslui.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: