Home » Administratie » Avalanșă de probleme: Vreme tot mai rea

Avalanșă de probleme: Vreme tot mai rea

Dacă ziua de ieri a început cu destule probleme, mai ales pe drumurile județului, zăpada căzută din abundență a creat și mai multe.
Ieri dimineață, în județ se circula în condiții de iarnă pe drumurile naționale, societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) SA acționând pentru degajarea drumurilor comunale și județene în localitățile Grivița, Mălușteni, Puiești, Pochidia, Pogonești, Ciocani și Coroiești. Șapte drumuri comunale erau închise, ca măsură preventivă dispusă primării: DC 53 Viișoara – Gara Roșiești, cu rută ocolitoare DJ 244H – DJ 244 – Gara Banca, DC 150 Zorleni – Dealu Mare, DC 43 Fălciu- Bozia, DC 44 Fălciu – Odaia Bogdana, DC 44A Fălciu – Copăceana, DC 94 Puiești – Bartalus – Mocani. În cursul dimineții, s-a deblocat DC 75 Grivița – Odaia Bursucani. Alte drumuri erau înzăpezite pe anumite sectoare: DJ 244I Mălușteni, DJ 247 Codăești – Dănești și DJ 243B Ciocani – Coroiești, iar pe DJ 242C Docăneasa și DJ 242G Vinderei circulația era îngreunată.
Ieri dimineață, a avut loc o intervenție de urgență în satul Ghireasca, comuna Mălușteni, unde un bărbat de 74 de ani, cu insuficiență renală și cardiacă, a solicitat sprijin medical la 112. La pacient a reușit să ajungă un echipaj format din 15 pompieri ai Detașamentului Bârlad, cu un autocamion și un autoturism 4×4, omul fiind preluat și transportat la Spitalul municipal Bârlad.

Vin autofrezele
La sfârșitul iernii, județul Vaslui va primi trei autofreze de zăpadă, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană inițiat de Asociația Intercomunitară pentru Dezvoltare “Euronest». Proiectul are o valoare de 20,8 milioane de lei, iar în baza lui, la nivelul Regiunii Nord-Est vor fi achiziționate 24 de autofreze și șase șenilate. Toate județele trebuie să plătească 66.000 de lei fiecare. «Sper ca viitorul sezon rece să ne prindă cu aceste utilaje în curte», a spus președintele CJ Suceava. Din Asociația Intercomunitară pentru Dezvoltare fac parte județele Iași, Botoșani, Neamț, Bacău, Vaslui și Suceava.

About Mihai Vasile