Home » Administratie » Caz complicat în Consiliul Județean: A fi sau a nu fi

Caz complicat în Consiliul Județean: A fi sau a nu fi

Calitatea de consilier județean a lui Viorel Istrate, fost președinte al PPDD Vaslui, a intrat pentru a treia oară în atenția Consiliului Județean (CJ). Vineri, formațiunea menționată a propus din nou excluderea. Istrate a fost ales consilier pe listele PPDD în 2012, dar cu câteva zile înainte de scrutin fusese dat afară din partid.
Deși a intrat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean (CJ) de vineri ca punct suplimentar, cazul consilierului Viorel Istrate a devenit prioritar. Asta datorită faptului că, pentru a continua ședința, consilierii aveau nevoie să știe dacă Istrate va mai fi printre ei.
Consilierul în cauză a fost ales pe listele PPDD în 2012, însă în momentul votării fusese exclus din formațiune. Este un tip de caz de care legislația electorală nu se ocupă câtuși de puțin.
A fost pentru a treia oară când CJ Vaslui a luat în discuție pierderea calității de consilier de către Istrate. De data aceasta, cei trei consilieri PPDD au etalat o sentință care certifica excluderea din partid ca fiind legală.
Viorel Istrate, membru fondator al PPDD Vaslui, ține însă cu dinții de calitatea sa de consilier județean și a contracarat, declarând că hotărârea instanței va fi atacată la tribunal și, oricum, el, ca membru fundator, nu poate fi dat afară din partid.

Fractură liberală
“Am fost fondatorul acestui partid. Am fost cel care l-am înființat. Acest document este fals. Ce au făcut este nelegal, este nestatutar”, a spus Istrate, care s-a lansat apoi într-un atac la adresa foștilor colegi: “Eu le-am dat de mâncare. Nu aveau nici bani de autobuz! S-au vândut, sunt niște mercenari. Eu reprezint o mare masă de oameni din județ. Oamenii au votat pentru că m-au văzut pe mine primul pe listă”.
Fostul președinte al organizației județene a PPDD a cerut amânarea votării proiectului de hotărâre până la rezolvarea situației sale în justiție. A fost un argument care a ținut pentru consilierii PSD, care, la indicațiile lui Dumitru Buzatu, președintele CJ și al PSD Vaslui, au votat pentru amânare. Liberalii, ca și pedeliștii și mai ales cei trei consilieri PPDD, au fost convinși că validarea excluderii lui Istrate de către instanță este legală și au votat pentru. Mai puțin Corneliu Bichineț, vicepreședintele liberal al CJ, care a făcut notă discordantă, “validând” că este mai aproape de grupul PSD din CJ decât de cel al propriului partid!
Cu doar 10 voturi împotriva amânării, proiectul de hotărâre privind excluderea lui Viorel Istrate din CJ merge către a patra discutare în plen. Până când va fi propus pentru a fi dat afară încă o dată de către foștii colegi, Istrate se va bate în instanță și cu PPDD și cu justiția însăși. Până la urmă, consilierii trebuie să se dumirească dacă Istrate este al lor sau nu.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: