Home » Politic » PDL avertizase de mult: Neconstituționalitatea descentralizării

PDL avertizase de mult: Neconstituționalitatea descentralizării

„Descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui.
„Decizia Curții Constituționale în privința Legii descentralizării confirmă justețea acțiunii PDL, care s-a opus ferm și insistent adoptării proiectului profund neconstituțional asupra căruia Guvernul USL și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului”, a declarat Ciprian  Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.
Liderul PDL Vaslui a amintit că PDL avertizase deja că proiectul descentralizării conceput și asumat de puterea PSD-PNL încalcă grav articolele constituționale privind organizarea statului român, principiile funcționării administrației publice locale și regimul proprietății. „În toată această perioadă, PDL a  atenționat că descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România. Prin atitudine publică și acțiune parlamentară, PDL a încercat să stopeze demersul USL, care ar fi dus la o veritabilă feudalizare a țării, cu județe transformate în moșii stăpânite de președinții de consilii județene, deveniți vătafi care taie și spânzură. Descentralizarea lui Ponta și Antonescu îi împroprietărea pe baronii locali în dauna comunităților. Era o  sfidare a cetățeanului, a primarilor și comunităților locale, care ajungeau la mâna unui politician, devenit, prin lege, șef de plantație. Descentralizarea marca USL era, de fapt, o împărțire a țării în zone de influență PSD și PNL”, a mai spus Iftimoaei.
PDL a demarat o campanie de strângere de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva
Guvernului Ponta. Practic, partidul consideră că respingerea descentralizării  Ponta-Antonescu de către judecătorii Curții Constituționale echivalează cu adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului USL și, în consecință, Victor Ponta ar trebui să demisioneze.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: