Home » Politic » PDL avertizase de mult: Neconstituționalitatea descentralizării

PDL avertizase de mult: Neconstituționalitatea descentralizării

„Descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui.
„Decizia Curții Constituționale în privința Legii descentralizării confirmă justețea acțiunii PDL, care s-a opus ferm și insistent adoptării proiectului profund neconstituțional asupra căruia Guvernul USL și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului”, a declarat Ciprian  Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.
Liderul PDL Vaslui a amintit că PDL avertizase deja că proiectul descentralizării conceput și asumat de puterea PSD-PNL încalcă grav articolele constituționale privind organizarea statului român, principiile funcționării administrației publice locale și regimul proprietății. „În toată această perioadă, PDL a  atenționat că descentralizarea marca USL ar însemna un dezastru pentru România. Prin atitudine publică și acțiune parlamentară, PDL a încercat să stopeze demersul USL, care ar fi dus la o veritabilă feudalizare a țării, cu județe transformate în moșii stăpânite de președinții de consilii județene, deveniți vătafi care taie și spânzură. Descentralizarea lui Ponta și Antonescu îi împroprietărea pe baronii locali în dauna comunităților. Era o  sfidare a cetățeanului, a primarilor și comunităților locale, care ajungeau la mâna unui politician, devenit, prin lege, șef de plantație. Descentralizarea marca USL era, de fapt, o împărțire a țării în zone de influență PSD și PNL”, a mai spus Iftimoaei.
PDL a demarat o campanie de strângere de semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva
Guvernului Ponta. Practic, partidul consideră că respingerea descentralizării  Ponta-Antonescu de către judecătorii Curții Constituționale echivalează cu adoptarea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului USL și, în consecință, Victor Ponta ar trebui să demisioneze.

About Mihai Vasile

x

Check Also

Consilierul local Adrian Todireasa explică de ce a părăsit ședința din 27 februarie a Consiliului Local Bârlad

„Faptul că am părăsit ultima ședință de Consiliu Local ...

Membrii organizației ADER Bârlad au oferit mărțișoare

În prima zi de primăvară, președintele Organizației ADER Vaslui, ...

Greu de aprobat! Bugetul Bârladului a fost scos de pe ordinea de zi

Surprinzător și nu prea! Proiectul privind aprobarea bugetului Bârladului ...