Home » National » PNL SCHIMBĂ PATRU MINIȘTRI. Antonescu a anunțat NOMINALIZĂRILE pentru vicepremier și ministru de Interne, ministrul Economiei, ministrul de Finanțe și ministrul Sănătății

PNL SCHIMBĂ PATRU MINIȘTRI. Antonescu a anunțat NOMINALIZĂRILE pentru vicepremier și ministru de Interne, ministrul Economiei, ministrul de Finanțe și ministrul Sănătății

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunțat oficial vineri nominalizările în Guvern: Klaus Iohannis – vicepremier și ministru de Interne, Teodor Atanasiu – ministru al Economiei, Eugen Nicolăescu – ministru de Finanțe, Cristian Bușoi – ministru al Sănătății.

Antonescu a făcut acest anunț, după ședința BPN al PNL, într-o conferință de presă susținută alături de cei nominalizați. Validarea acestor propuneri s-a făcut prin vot, în ședința BPN al PNL. Liberalii vor avea în continuare și o ședință a Delegației Permanente.

Antonescu: I-am comunicat lui Ponta propunerile, a luat act

„Precizez că toate aceste patru nume au fost comunicate de către mine primului ministru și că aștept ca după întoarcerea domniei sale cât mai repede să reluăm activitatea guvernamentală după aceste numiri. Ce poziție are primul-ministru va spune domnia sa, nu e cazul să spun eu.Cert este că i le-am comunicat și că din punctul meu de vedere și după știința mea nu avem niciun fel de problemă în legătură cu ele”, a declarat Antonescu. Liderul PNL a refuzat că facă alte comentarii legate de acceptarea de către Victor Ponta a nominalizărilor PNL în Guvern. „Ce se întâmplă? Va fi oare numit Iohannis dacă mâine dimineață are loc o catastrofă mondială, va mai fi el numit? Deci, haideți să discutăm ce există, ce intenție, ce realități, ce poziții avem”, a spus Antonescu, la întrebările jurnaliștilor. El a menționat că Victor Ponta a luat act de propunerile făcute și nu a ridicat obiecții sau nu a fost un refuz care să genereze o criză în legătură cu vreuna dintre propuneri.

Antonescu: Bușoi să continue reforma în Sănătate, pornită și concepută de Nicolăescu

„Așteptăm să-și pună energia și experiența în slujba continuării refomei Sănătății pornite și concepute de Eugen Nicoleăscu și convenite deja și cu premierul, asumate politic, dar care trebuie pusă în operă din punct de vedere legislativ, guvernamental, administrativ”, a spus Antonescu despre Bușoi. El a arătat că Bușoi este „unul dintre cele mai bune produse ale PN”L, fiind un om care a crescut de foarte tânăr în structurile PNL și cu care partidul se mândrește. Antonescu a precizat că Bușoi a fost un europarlamentar de foarte bună calitate și un președinte al CNAS despre care a auzit numai cuvinte bune. „Aptept un ministru al Sănătății cu un proiect, hotărât să ducă acest proiect mai departe indiferent de acțiunile și influențele uriașelor grupuri de interese din această zonă. Aștept un ministru tânăr al Sănătății care să dea pacienților sentimentul că sunt niște cetățeni deplini ai Europei”, a spus Antonescu. La rândul său, Cristian Bușoi a spus că mulțumește pentru încrederea care i-a fost acordată și că dorește să crească încrederea pacienților în sistemul de sănătate. El a spus că are experiență în domeniul sănătății, arătând că a exercitat în ultimele șapte luni activitatea de președinte al Casei Naționale de Sănătate, unde a reușit să aducă la zi plățile din sănătate, eliminarea listelor de așteptare pentru boli importante. El a adăugat că a demarat și o amplă acțiune de controale pentru eficiența cheltuirii banului public în sănătate. „Vă asigur că vom reuși să creștem încrederea pacienților în sistemul de sănătate”, a mai spus Bușoi.

Antonescu, lui Nicolăescu: Scutirea de impozit pe profit și reducerea CAS să devină rapid realitate

„Așteptăm ca obiectivele pe termen scurt ale PNL, și anume măsurile ferme pentru stimularea mediului economic, a mediului privat, a mediului de afaceri, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea CAS la angajator cu cinci puncte procentuale, celelalte măsuri discutate, convenite și cu premierul, și cu FMI, să devină cât mai repede realitate”, a spus Antonescu. El a precizat că așteaptă de la Nicolăescu să dovedească în fruntea Ministerului de Finanțe aceeași claritate și tenacitate și același curaj în asumarea și realizarea unor proiecte, așa cum a făcut și la Ministerul Sănătății. „Aștept o viziune, o practică pe care să le impună în fruntea minsterului, în structurile ministerului, prin care să se înțeleagă că acele structuri sunt la dispoziția cetățeanului, a contribuabilului român, la dispoziția celor care fac bugetul României. Așteptăm măsuri cât mai rapide pentru ca toate procedurile încă foarte complicate în care contribuabilii români își plătesc datorii să fie simplificate. Așteptăm ca birocrația în sens tehnic a acestui minister să facă viața mai ușoară contribuabilului român, pentru că el e cel care plătește inclusiv Ministerul Finanțelor”, a spus Antonescu. El a arătat că Nicolăescu nu e deloc nou venit în lumea finanțelor, fiind un om care are formația universitară, intelectuală și profesională în această zonă.

„Este profesor de economie, e un om care a lucrat și cunoaște nu doar economia și finanțele din România, ci și Ministerul de Finanțe, a fost secretar general al acestui minister, în patru mandate parlamentare a fost membru și președinte al Comisiei de Buget-Finanțe, deci e din toate punctele de vedere pregătit pentru a aborda această misiune”, a mai spus Antonescu.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: