Din această săptămână, elevii din Bârlad și comunele limitrofe care au o situație materială precară vor putea beneficia, în mod gratuit, de un program de tip after-school. 35 de copii au fost deja identificați și selecționați să participe la activitățile variate oferite de inițiator.
Proiectul este inițiat de Asociația „Sf. Toader” Bârlad și se numește „Centrul de Excelență Educațională”. Preotul Teofil Ștefănică (parohia „Domnească 2”) își propune astfel să ofere servicii educaționale pentru elevii de gimnaziu și liceenii defavorizați din zonă. Conferința de deschidere a avut loc vineri, la manifestare participând directorii școlilor din Bârlad, inspectorul școlar general, Gabriela Plăcintă, reprezentanți ai Poliției Bârlad și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, președintele „Academiei Bârlădene”, Elena Monu, viceprimarul Marin Bunea și deputatul Adrian Solomon.
«Centrul de Excelență Educațională» are ca obiectiv identificarea, sprijinirea și pregătirea tinerilor capabili de performanță care provin din familii vulnerabile din punct de vedere social și economic. Proiectul funcționează pe bază de voluntariat și demarează luni, 17 februarie, ora 9. Mai mulți profesori de română, matematică, informatică și engleză s-au oferit voluntari și acum căutăm și pentru alte materii. Directorii de școli ne-au ajutat, identificând și selecționând copiii, până acum fiind înscriși 35 de elevi. Le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat, precum și profesorilor voluntari și domnului Ciprian Munteanu, care ne-a pus la dispoziție spațiul”, ne-a declarat preotul Ștefănică.
Activitățile „Centrului de Excelență Educațională” se vor desfășura în patru săli de clasă a câte 35 de locuri și un laborator de informatică dotat cu 25 de calculatoare conectate la internet. Elevii vor putea beneficia de sprijin pentru efectuarea temelor sau pregătire pentru diverse competiții de profil, de luni până vineri, în intervalul orar 9-17.30. De asemenea, Asociația „Sf. Toader” intenționează să-i stimuleze pe copii oferindu-le burse pentru rezultate excepționale la învățătură, iar în vacanțe, excursii sau alte tipuri de activități extracurriculare.
„Alte proiecte pe care ni le propunem sunt: activități opționale în cluburi extrașcolare non-formale, training-uri pentru profesori și părinți, activități de învățare pentru copii, tineri și adulți, consiliere psihologică pentru copii și părinți, strângeri de fonduri pentru cămine de bătrâni sau persoane aflate în situații precare, donații de alimente și îmbrăcăminte pentru bătrâni abandonați, donații de cărți și jucării”, a mai spus părintele Teofil Ștefănică.
foarte buna treaba