Home » Social » Un fleac, le-a ciuruit! E-on, dușmanul blocurilor

Un fleac, le-a ciuruit! E-on, dușmanul blocurilor

E-on Energie România a fost amendată din nou, miercuri, pentru debandada creată la blocurile 11, 12 și 13, din cartierul vasluian Donici-Călugăreni. “Profesioniștii” care au săpat ilegal pereții de la parter până la etajul patru au la dispoziție 45 de zile pentru a prezenta Inspectoratului de Stat în Construcții rezultatul expertizării tehnice a celor trei imobile.
Așa cum a promis săptămâna trecută, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) Vaslui s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentații E-on Energie România și ai firmei care execută lucrările de modernizare la instalațiile electrice aferente blocurilor 11, 12 și 13, din cartierul Donici-Călugăreni.
Momentan, lucrările sunt suspendate. Decizia a luat-o ISC Vaslui, care a venit în control după ce locatarii s-au plâns că niște «profesioniști» găuresc pereții blocurilor de la parter până la etajul patru, făcând mizerie și zgomot ca de infern.
ISC Vaslui a descoperit că E-on nu avea autorizație de la primărie, motiv pentru care a amendat-o cu 1.000 de lei și a cerut efectuarea unei expertize tehnice pentru a se stabili dacă a fost slăbită structura de rezistență a celor trei blocuri.
În loc să se conformeze, E-on România a dispărut în ceață, dar nu înainte de a trimite către Asociația de Proprietari nr. 2, din care fac parte locatarii celor trei blocuri, o înștiințare de tot râsul: “Urmare a adresei dumneavoastră înregistrată la E-on Energie România SA cu numărul 6013701148/29.11.2013 prin care reclamați modul de efectuare a lucărilor de modernizare la instalațiile electrice aferente blocurilor 11, 12, 13 vă comunicăm că toate lucrările de modernizare au fost oprite la dispoziția Inspectoratului de Stat în Construcții. Pentru efectuarea lucrărilor în condiții de maximă siguranță, fără a fi afectată structura de rezistență a imobilului, reluarea acestor lucrări se va face după după efectuarea de către ISC a unei expertize tehnice a clădirii”.
Au trecut două luni, timp în care locatarii s-au întrebat întruna cât vor mai sta cu pereții găuriți. Cei de la E-on n-au mișcat un deget fiindcă așteptau ca ISC să facă expertiza, iar ISC n-a făcut, evident, nimic pentru că era treaba E-on. Lucrurile au început să se miște abia săptămâna trecută, când conducerea ISC Vaslui a aflat de la reporterii noștri că E-on “aruncase motanul”.

“Nu poate să dărâme un bloc pentru a pune trei cabluri”
Intrigat de adresa trimisă către Asociația 2, Tiberiu Crăiescu, șeful ISC Vaslui, i-a convocat, miercuri, pe cei de la E-on.
“Au fost convocați împricinații, beneficiarul și constructorul. Am aplicat o amendă pentru că n-au dus la îndeplinire măsurile trasate. Amenda este de 300 de lei, e maximum. Noi urmărim ca totul să fie în regulă. Nu mă interesează pe mine să fie amenda mare. Pot să-i dau și un miliard, dacă este lege. Nu pot lasa blocul să se dărâme și să mă iau de el că nu plătește amenda. Amenda nu mă interesează. Pe mine mă interesează ca ei să facă totul cum trebuie. Și noi la fel. Deci important e să se rezolve problema. Ei sunt obligați să ne transmită un răspuns. Au termen 45 de zile. Dacă după 45 de zile văd că nu a venit, problemele se complică. Cred că apelăm la alte autorități. La un moment dat, poate să apară Procuratura”, ne-a declarat Crăiescu.
El a adăugat că reprezentanții E-on s-au plâns de birocrația mare din cadrul firmei: “Ei s-au justificat că au o procedură internă greoaie, pentru că trebuie să cheltuie niște bani printr-un sistem birocratic. Ideea e că ei au interesul să-și termine investiția, deci nu pot să rămână înghețați așa pentru că au un proiect de dezvoltare. Acest proiect este împiedicat pentru că n-au toate documentele în regulă. E-on nu poate să drâme un bloc pentru a pune trei cabluri. Are interesul să termine”.
În toată această debandadă, s-a găsit și un vinovat pentru anunțul care a pus pe jar ISC Vaslui.
“Cineva de acolo, mai mic, a trebuit să explice ceva. N-a priceput ce și cum. E foarte greu să priceapă cineva care nu e direct implicat, trebuie să poată să asocieze o măsură. E-on a fost în eroare și a realizat ca prin această eroare a făcut dezinformare”, a mai spus șeful ISC Vaslui.

Cristian Dima

E-on Energie România a fost amendată din nou, miercuri, pentru debandada creată la blocurile 11, 12 și 13, din cartierul vasluian Donici-Călugăreni. “Profesioniștii” care au săpat ilegal pereții de la parter până la etajul patru au la dispoziție 45 de zile pentru a prezenta Inspectoratului de Stat în Construcții rezultatul expertizării tehnice a celor trei imobile. Așa cum a promis săptămâna trecută, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) Vaslui s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentații E-on Energie România și ai firmei care execută lucrările de modernizare la instalațiile electrice aferente blocurilor 11, 12 și 13, din cartierul Donici-Călugăreni. Momentan, lucrările sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: