Home » National » Antonescu: Ponta vrea să țină PNL la guvernare în poziție de semivasalitate. Trebuie să-și prezinte DEMISIA dacă vrea să facă un alt Guvern, fără PNL. REACȚIA premierului

Antonescu: Ponta vrea să țină PNL la guvernare în poziție de semivasalitate. Trebuie să-și prezinte DEMISIA dacă vrea să facă un alt Guvern, fără PNL. REACȚIA premierului

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune a postului B1 Tv dacă premierul Victor Ponta dorește să forțeze ieșirea PNL de la guvernare.

„Mai grav, domnul Ponta, nu fac proces de intenție, vorbesc de un sentiment că vrea să țină PNL la guvernare, dar într-o poziție marginală, dependentă sau, așa, de semivasalitate. Asta nu este acceptabil pentru PNL”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL s-a arătat convins de faptul că premierului „i-a displăcut profund ideea” că PNL a propus schimbarea unor miniștri.

„Cred că domnul Ponta știe foarte bine că noi nu ne jucăm așa cu ministerele, știe că nu ar accepta Klaus Iohannis să se ducă la Finanțe, blocând de fapt demersul normal care se putea face și astăzi, să mergem în Parlament și să fie ministru de Interne și vicepremier”, a mai spus Antonescu.

El a mai menționat că Iohannis nu este economist și nici finanțist, fapt pentru care „nu are ce să caute la Ministerul de Finanțe”.

„Deci ușurința cu care domnul Ponta ar da domnului Iohannis Ministerul de Finanțe mă surprinde”, a mai comentat liderul PNL.

Antonescu: Ponta trebuie să-și prezinte demisia dacă vrea să facă un alt Guvern, fără PNL

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta ar trebui să-și dea demisia din funcție în cazul în care dorește să formeze un alt guvern, fără participarea PNL.

„Putem să punem capăt decent (USL, n.r.), nu cu această încercare, hai să-l culpabilizăm pe Antonescu de dimineață până seara că e prieten cu Băsescu și alte prostii”, a susținut președintele PNL, într-o emisiune a postului B1 Tv.

Antonescu a fost întrebat dacă „mandatul de fermitate” pe care l-a primit din partea liderilor PNL înseamnă inclusiv o posibilă rupere a USL.

El a precizat că discuția nu se pune în acești termeni.

„Dorește (Victor Ponta, n.r.) în continuare un guvern cu PNL, în condițiile și principiile USL, ăștia sunt oamenii, ai spus că sunt ok, pune-i unde trebuie, chiar dacă pentru asta trebuie să mergem o oră în Parlament. Nu mai dorește acest lucru, atunci își face un alt guvern, dar, atenție, după ce demisionează. Deci problema că PNL pleacă de la guvernare, fuge de la guvernare, nu, asta nu se pune. Nu pentru că ne-am crampona la măcelărie … nu, ci pentru că nu ne-a adus domnul Ponta la guvernare”, a declarat Antonescu.

El a precizat că acest lucru i l-a transmis luni și premierului Victor Ponta.

Ponta, despre demisia invocată de Antonescu: Când va fi cazul, va fi. Până atunci să oferim stabilitate

Premierul Victor Ponta i-a replicat, luni seară, președintelui PNL, Crin Antonescu, care a afirmat că trebuie să își prezinte demisia din fruntea Executivului dacă intenționează să facă un alt Guvern fără PNL, arătând: „Când va fi cazul, va fi; până atunci să oferim stabilitate”.

„Când va fi cazul, va fi, dar haideți până atunci să oferim stabilitate”, a spus Ponta, la Antena 3, întrebat de moderator cum apreciază declarația lui Crin Antonescu potrivit căreia trebuie să își prezinte demisia din fruntea Executivului dacă intenționează să facă un alt Guvern fără PNL.

Ponta a făcut totodată apel la liderul liberal Crin Antonescu, solicitând să nu se opteze pentru schimbarea formulei de guvernare.

Victor Ponta a făcut, pe de altă parte, apel la membrii și alegătorii PNL, solicitându-le să stea alături de PSD în USL pentru a asigura o bună guvernare țării.

„Vreau să spun tuturor membrilor și alegătorilor PNL că îi respect foarte mult, că avem o datorie comună să guvernăm țara bine și că pentru acest lucru nimic din orgoliu sau din interesul meu de partid nu e important și să stea alături de noi să muncim împreună, pentru că să guvernăm o țară ca România este o sarcină foarte grea și nu putem să reușim decât împreună”, a spus Ponta.

Întrebat care sunt șansele ca USL să rămână unită, pe o scală de la 1 la 100, Ponta a răspuns: „Cred că foarte mari. 90”.

Ponta a comentat, în ansamblu, declarațiile făcute de Crin Antonescu luni seară la B1 Tv.

„Problema mea nu e să fac față în mod onorabil funcției de președinte al PSD, deși am aceeași iubire față de partidul meu pe care o are și domnul Antonescu. Problema mea și datoria mea este de a încerca să gestionăm sisteme fundamentale pentru oameni pentru că, să știți, pentru românul obișnuit unde-i PNL, unde-i PSD, unde-i PDL nu cred că e important. (…) Cât voi fi prim-ministru voi încerca să ne facem datoria”, a precizat Ponta.

Sursa: mediafax.ro

Antonescu a fost întrebat într-o emisiune a postului B1 Tv dacă premierul Victor Ponta dorește să forțeze ieșirea PNL de la guvernare. "Mai grav, domnul Ponta, nu fac proces de intenție, vorbesc de un sentiment că vrea să țină PNL la guvernare, dar într-o poziție marginală, dependentă sau, așa, de semivasalitate. Asta nu este acceptabil pentru PNL", a declarat Antonescu. Liderul PNL s-a arătat convins de faptul că premierului "i-a displăcut profund ideea" că PNL a propus schimbarea unor miniștri. "Cred că domnul Ponta știe foarte bine că noi nu ne jucăm așa cu ministerele, știe că nu ar accepta…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: