Home » Sanatate » Elevă de clasa a VII-a beată criță: De la bar, direct la spital

Elevă de clasa a VII-a beată criță: De la bar, direct la spital

Ieri, o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Școala gimnazială «Mihai Eminescu» Vaslui, a fost preluată de o salvare de la un bar din centrul orașului, după ce mai mulți clienți au sunat la 112 anunțând că minora este la un pas de comă alcoolică. Atât în ambulanță, cât și la spital, minora a fost extrem de agresivă, lovind cadrele medicale și distrugând aparatura.
Scene incredibile, ieri, la un bar din centrul municipiului Vaslui. O minoră de 13 ani, aflată într-o avansată stare de ebrietate, a fost preluată de un echipaj de ambulanță, după ce clienții au scos-o pe brațe din local. Oamenii sunaseră la 112 de teamă ca fata să nu intre în comă alcoolică.
Cadrele medicale au reușit cu greu să comunice cu adolescenta, care prezenta agitație psihomotorie. Anunțată telefonic, mama minorei s-a deplasat la spital direct de la locul de muncă.
Drumul ambulanței spre Spitalul Județean de Urgență a fost plin de peripeții. Minora a sărit la bătaie, reușind să-l lovească pe medicul de pe autosanitară și smulgând aparatura. Scandalul a continuat la Unitatea de Primire a Urgențelor de la spital, unde adolescenta beată a plesnit și o asistentă.
Mama fetei le-a declarat cadrelor medicale că fiica sa, rămasă singură acasă, a invitat o prietenă și, chipurile din curiozitate, ar fi băut niște pălincă. La ora 13, fetele ar fi trebuit să meargă la cursuri, însă, în loc de școală, au continuat cheful de acasă la bar.

“De două zile această elevă absentează de la cursuri”
În timp ce mama adolescentei susține că incidentul este unul izolat și că fiica sa este un copil cuminte, care nu a mai avut niciodată probleme cu consumul de alcool, conducerea Școlii «Mihai Eminescu», unde aceasta învață, o contrazice net, spunând că fata este un elev problemă.
«De două zile această elevă absentează de la cursuri. Este crescută doar de mamă, părinții fiind divorțați. Ea este monitorizată de noi și niciodată nu a recurs la un asemenea gest, dar are nota scăzută la purtare din cauza absențelor. În urmă cu două zile, am avut o discuție cu mama fetei, legată de situația școlară. A avut o atitudine agresivă față de elevă și i-am recomandat încă de atunci să găsească alte soluții pentru a o determina să frecventeze școala și nicidecum să rezolve problema prin agresiune”, a declarat Pavelina Tăune, directoarea Școlii «Mihai Eminescu» Vaslui.
Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui a sesizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului despre acest caz. Chiar dacă au fost înregistrate pagube, conducerea SAJ a anunțat că nu va depune plângere, fiind vorba de un minor. Medicul de pe ambulanță însă a anunțat că va sesiza Poliția, nu pentru că a fost lovit, ci pentru că tânăra a consumat băuturi alcoolice într-un local public, unde, legal vorbind, comercializarea băuturilor alcoolice către minori este interzisă.

Simona Voicu

Ieri, o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Școala gimnazială «Mihai Eminescu» Vaslui, a fost preluată de o salvare de la un bar din centrul orașului, după ce mai mulți clienți au sunat la 112 anunțând că minora este la un pas de comă alcoolică. Atât în ambulanță, cât și la spital, minora a fost extrem de agresivă, lovind cadrele medicale și distrugând aparatura. Scene incredibile, ieri, la un bar din centrul municipiului Vaslui. O minoră de 13 ani, aflată într-o avansată stare de ebrietate, a fost preluată de un echipaj de ambulanță, după ce clienții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile