Home » National » 10 semne că ar trebui să-ți dai demisia

10 semne că ar trebui să-ți dai demisia

Nu toate slujbele sunt vise din copilărie îndeplinite. Unele sunt temporare, altele sunt doar etape care trebuie parcurse pentru a avansa. La un moment dat, recompensele nu mai merită efortul depus și e cazul să îți dai demisia și să mergi mai departe.

Iată cum știi însă că e timpul să îți părăsești locul de muncă:

  • Ai încetat să mai înveți lucruri noi

Dacă îți îmbunătățești aptitudinile, dar ai început să te plictisești pentru că nu deprinzi altele noi, s-ar putea să te găsești într-un punct mort. E unul dintre semnele importante că ar trebui să îți dai demisia, relateazăBusiness Insider.

  • Aptitudinile tale nu sunt valorificate

Când munca devine așa o rutină încât ai putea să o faci și cu ochii închiși, e timpul să te întrebi dacă nu cumva ești supracalificat. Într-o astfel de situație e indicat să te interesezi dacă există oportunități de creștere în cadrul companiei sau instituției pentru care lucrezi, iar dacă nu există, probabil că ar fi timpul să te îndrepți în altă direcție.

  • Îți urăști slujba

Unele locuri de muncă sunt doar etape care trebuie parcurse în drumul către slujba de vis, în timp ce altele pot să fie pur și simplu nepotrivite pentru tine. O metodă eficientă de a face diferența între cele două este să te gândești dacă ai fi mulțumit cu slujba pe care o are șeful șefului tău. Dacă nu, ar trebui să-ți dai demisia.

  • Nu te regăsești în cultura organizațională a companiei

A fi angajat înseamnă a fi parte a unei echipe, iar dacă după șase luni simți că nu te-ai integrat, probabil că nu te regăsești în cultura organizațională a companiei. Poate e mai bine să cauți un mediu de lucru care se potrivește mai bine cu valorile și personalitatea ta.

  •  Ai un șef îngrozitor

Fie că e arogant, își hărțuiește sau își terorizează angajații, sau pur și simplu nu e potrivit să conducă o echipă, un șef nepotrivit te poate determina să îți urăști slujba. Dacă neplăcerile pe care le provoacă ajung să îți afecteze productivitatea sau te fac să te simți nefericit, e timpul să îți cauți alți loc de muncă.

  • Compania se află într-o spirală descendentă

Dacă observi că instituția sau compania pentru care lucrezi se află într-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, sau dacă departamentul sau postul tău ar putea să fie amenințat de o fuziune sau o achiziție iminentă, poate că ar fi să te orientezi către alt loc de muncă din timp. Nu are rost să te scufunzi odată cu nava.

  • Stresul și anxietatea îți afectează sănătatea

Dacă pierzi sau câștigi în greutate, aparent fără motiv, dacă ai dureri frecvente, atacuri de panică, sau treci printr-o stare prelungită de melancolie, e un semn că problemele de la locul de muncă îți afectează sănătatea. Ar trebui să îți schimbi slujba până când efectele nu devin serioase.

  • Relațiile personale au de suferit din cauza slujbei

Orele suplimentare și statul frecvent peste program pot avea recompense importante, atât financiare cât și profesionale. Însă când te îndepărtezi de familie și de prieteni din cauza slujbei, e timpul să analizezi dacă recompensele merită costurile.

  • Sarcinile tale s-au înmulțit, dar salariul nu a crescut

Uneori, acest lucru se datorează reducerilor de personal, dar în cele mai multe cazuri, conducerea încearcă să profite de angajați. Oricare ar fi situația, cel mai indicat este să începi să îți cauți o slujbă care să îți ofere recompensele pe care le meriți.

  • Ți-e groază să înfrunți ziua

Dacă te trezești dimineața și te îngrozește gândul la ziua care urmează, cel mai probabil ai o problemă la locul de muncă. Încearcă să o identifici și să o discuți cu angajatorul sau, dacă nu se poate rezolva, renunță. Viața e prea scurtă ca să-ți pierzi timpul în locuri care îți displac.

Sursa: mediafax.ro

Nu toate slujbele sunt vise din copilărie îndeplinite. Unele sunt temporare, altele sunt doar etape care trebuie parcurse pentru a avansa. La un moment dat, recompensele nu mai merită efortul depus și e cazul să îți dai demisia și să mergi mai departe. Iată cum știi însă că e timpul să îți părăsești locul de muncă: Ai încetat să mai înveți lucruri noi Dacă îți îmbunătățești aptitudinile, dar ai început să te plictisești pentru că nu deprinzi altele noi, s-ar putea să te găsești într-un punct mort. E unul dintre semnele importante că ar trebui să îți dai demisia, relateazăBusiness…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
%d blogeri au apreciat: