Home » Administratie » În fine, județul are buget: Cu ce „defilăm” în 2014

În fine, județul are buget: Cu ce „defilăm” în 2014

Au primit doar 78% din cât au cerut, dar instituțiile din subordinea Consiliului Județean au asigurat fondul de salarii pe acest an. Vineri, la aprobarea bugetului județului, șefii Consiliului Județean au fost destul de categorici. Dumitru Buzatu, președintele, a promis un buget de austeritate, în vreme ce vicele Corneliu Bichineț a spus: „Asta avem, cu asta defilăm!”
Ședința de vineri a Consiliului Județean (CJ) Vaslui a avut un început emoționant, deși era dedicată în primul rând aprobării bugetului pe anul în curs. Consilierul PDL Alexandru Curelaru a propus un moment de reculegere în memoria primarului comunei Dimitrie Cantemir, Viorel Florea, decedat în ianuarie, și a medicilor bârlădeni Nicolae Botezatu și Ion Negoiță, care s-au stins săptămâna trecută. Dumnezeu să îi odihnească!
Imediat după, s-a trecut la treburile lumești.
„Un an destul de complicat în care ducem poveri fiscale”, astfel a trecut la prezentarea bugetului județului pe 2014 Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. „Motto-ul” bugetului a fost dat de vicepreședintele Corneliu Bichineț: „Asta avem, cu asta defilăm!”
Ideea principală a fost aceea că solicitările instituțiilor din subordinea CJ au fost acoperite în proporție de 78%, dar măcar fondul de salarii este asigurat. „Cheltuielile de personal sunt acoperite la nivelul statelor de funcții adoptate la această dată”, a declarat Marin Nistor, directorul Direcției Economice din cadrul CJ Vaslui.
„Proiectele cu apa, deșeurile, spitalul și alte proiecte legate de drumuri și apă vor constitui o gestiune grea. Trebuie să fim foarte atenți pentru a asigura cofinanțarea din credite, fonduri atrase și banii pe care îi avem”, a afirmat președintele Buzatu, grăbindu-se să adauge: „Buget de austeritate echivalează cu un buget realist și renunțarea la orice cheltuieli care nu se justifică. Aceasta a fost viziunea actualului buget. După salarii, primele sunt investițiile”.
În final, CJ Vaslui a aprobat un buget al județului de fix 256.442.477 de lei la „venituri”, respectiv 260.258.805 lei la „cheltuieli”, cu suma de 162.162.473 de lei alocată pentru funcționare și 94.280.004 lei pentru dezvoltare.

Cristian Pătrașcu

Au primit doar 78% din cât au cerut, dar instituțiile din subordinea Consiliului Județean au asigurat fondul de salarii pe acest an. Vineri, la aprobarea bugetului județului, șefii Consiliului Județean au fost destul de categorici. Dumitru Buzatu, președintele, a promis un buget de austeritate, în vreme ce vicele Corneliu Bichineț a spus: „Asta avem, cu asta defilăm!” Ședința de vineri a Consiliului Județean (CJ) Vaslui a avut un început emoționant, deși era dedicată în primul rând aprobării bugetului pe anul în curs. Consilierul PDL Alexandru Curelaru a propus un moment de reculegere în memoria primarului comunei Dimitrie Cantemir, Viorel Florea,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: