Home » Politic » Stolojan vrea să ducă Pungeștiul în UE

Stolojan vrea să ducă Pungeștiul în UE

Prezent în comuna Pungești pentru a dialoga cu oamenii locului, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că este solidar cu problemele lor.
Sâmbătă, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a avut o întâlnire cu localnicii din Pungești, cărora le-a spus că îi va susține în demersurile lor, împreună cu colegii săi, Traian-Radu Ungureanu și Marian-Jean Marinescu.
“Din ceea ce am putut constata astăzi, nu sunteți acei oameni «înfierbântați» descriși de domnul Ponta. Sunteți oameni normali, doriți lucruri normale și trebuie să vă căpătați dreptatea. Suntem într-o țară care funcționează pe bază de legi, nu pe bătăi. Ceea ce vreți dumneavoastră nu se poate face decât legal. Noi, ca europarlamentari, vom pune în atenția instituțiilor europene ceea ce se întâmplă la Pungești. Sunt necesare, printre altele, asigurarea de garanții financiare în cazul unor daune care s-ar putea produce prin exploatarea gazelor de șist și informarea periodică a oamenilor cu privire la substanțele folosite”, a declarat Theodor Stolojan.
Cei trei europarlamentari au mai vizitat comuna Muntenii de Sus, unde s-au întâlnit cu oamenii la Căminul cultural din localitate, iar apoi au fost prezenți la Centrul de afaceri Vaslui pentru a discuta cu întreprinzătorii locali.
“Deși avem o creștere economică de 3,5%, consumul rămâne foarte redus. Creșterea economică nu este simțită de oameni din cauza evaziunii fiscale și a corupției. De asemenea, această guvernare a stimulat exagerat investițiile în energia regenerabilă, ceea ce înseamnă costuri mult mai ridicate. Sistemul bancar din România are o rată extrem de mare a creditelor neperformate și, prin urmare, afacerile vor mai trebui să aștepte până vor beneficia de credite acordate în condiții ceva mai prietenoase. Statul are obligația de a-și achita datoriile către furnizori, către firmele private, altfel acestea riscă să se confrunte cu blocaj financiar și chiar să intre în insolvență. Intenția noastră, a europarlamentarilor PDL prezenți astăzi în județul Vaslui, este de a vă aduce la cunoștință programele europene care vizează investițiile bazate pe cunoaștere și inovație și care au ca obiectiv final crearea de locuri de muncă. Șomajul nu este numai o problemă a județului dumneavoastră, ci a întregii Europe”, le-a spus Stolojan oamenilor de afaceri vasluieni.
Europarlamentarii, însoțiți de senatorul Dan Marian, președintele Organizației Județene a PDL Vaslui, au efectuat apoi o vizită la Uzina de Rulmenți Bârlad. Aici a avut loc o întâlnire cu managementul firmei, reprezentant de Mustafa Tunca Dingiloglu și Cătălin Ghenadie, în cadrul căreia s-au discutat problemele companiei și proiectele de viitor.

Cristian Pătrașcu

Prezent în comuna Pungești pentru a dialoga cu oamenii locului, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat că este solidar cu problemele lor. Sâmbătă, europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a avut o întâlnire cu localnicii din Pungești, cărora le-a spus că îi va susține în demersurile lor, împreună cu colegii săi, Traian-Radu Ungureanu și Marian-Jean Marinescu. “Din ceea ce am putut constata astăzi, nu sunteți acei oameni «înfierbântați» descriși de domnul Ponta. Sunteți oameni normali, doriți lucruri normale și trebuie să vă căpătați dreptatea. Suntem într-o țară care funcționează pe bază de legi, nu pe bătăi. Ceea ce vreți dumneavoastră nu se poate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile