Home » Justitie » Fratricid la Tanacu

Fratricid la Tanacu

Un bărbat din comuna Tanacu a fost arestat preventiv, fiind acuzat că și-a omorât propriul frate.
Frații Vasile și Ion Istrate locuiau împreună cu mama lor, iar între ei certurile erau frecvente, motivele fiind mereu aceleași: banii și alcoolul. În timp ce Ion era cel care aducea bani în casă muncind cu ziua prin sat, Vasile cheltuia cât de mult putea pe băutură. Tot din cauza alcoolului, a pornit un nou scandal între cei doi frați, în urma căruia Ion l-a înjunghiat mortal pe Vasile.
Sâmbătă, fiind moșii de iarnă, Ion Istrate a primit de pomană mâncare și câteva sticle cu vin de la persoanele la care lucra cu ziua. Ajuns acasă, Vasile a înșfăcat una dintre sticle, iar la scurt timp a venit în camera fratelui său, încercând să mai ia una. Cum a fost refuzat vehement, Ion s-a prefăcut că renunță.
„Autorul a ieșit inițial din încăpere, însă când a intrat din nou în casă, a luat un cuțit de pe masă și i-a aplicat fratelui o singură lovitură în zona pieptului. Apoi, a mers la un vecin și a sunat la 112, după care a mers la postul de poliție și s-a predat”, a declarat procurorul Alice Ruja, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.
Duminică după-amiază, Ion Istrate a fost prezentat în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, pe numele său judecătorii Tribunalului Vaslui emițând un mandat pentru 29 de zile.

Simona Voicu

Un bărbat din comuna Tanacu a fost arestat preventiv, fiind acuzat că și-a omorât propriul frate. Frații Vasile și Ion Istrate locuiau împreună cu mama lor, iar între ei certurile erau frecvente, motivele fiind mereu aceleași: banii și alcoolul. În timp ce Ion era cel care aducea bani în casă muncind cu ziua prin sat, Vasile cheltuia cât de mult putea pe băutură. Tot din cauza alcoolului, a pornit un nou scandal între cei doi frați, în urma căruia Ion l-a înjunghiat mortal pe Vasile. Sâmbătă, fiind moșii de iarnă, Ion Istrate a primit de pomană mâncare și câteva sticle…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: