Home » Sanatate » Policlinicile sunt pline de bolnavi de la țară: Măcinați de diabet

Policlinicile sunt pline de bolnavi de la țară: Măcinați de diabet

“Avem noroc că stăm pe scaune. Altădată, rezemam pereții ore întregi”, a declarat o pacientă.
Numărul vasluienilor care suferă de diabet a cunoscut o creștere alarmantă în ultimii ani. Stresul, alimentația proastă și consumul de alcool sunt factori care duc la îmbolnăvire. Cel mai grav este, spun medicii, că printre bolnavii de diabet se numără din ce în ce mai mulți copii.
În evidențele celor cinci medici de specialitate sunt înregistrați în prezent peste 17.000 de diabetici. Lună de lună, bolnavii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. La toate cabinetele este aglomerație.
“Avem noroc că stăm pe scaune. Altădată, rezemam pereții ore întregi. Un ou am mâncat la plecarea de acasă, că am luat pastila. Sunt de la țară și dau pe transport 24 de lei dus-întors, e greu, foarte greu”, spune o bolnavă.
“Pentru pacienții cu diabet zaharat din județul Vaslui serviciile medicale sunt oferite de cinci specialiști. Mai sunt desemnați medici prescriptori și medici de familie în rețea”, a declarat Mihaela Vlada, directoarea Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

Sorin Saizu

“Avem noroc că stăm pe scaune. Altădată, rezemam pereții ore întregi”, a declarat o pacientă. Numărul vasluienilor care suferă de diabet a cunoscut o creștere alarmantă în ultimii ani. Stresul, alimentația proastă și consumul de alcool sunt factori care duc la îmbolnăvire. Cel mai grav este, spun medicii, că printre bolnavii de diabet se numără din ce în ce mai mulți copii. În evidențele celor cinci medici de specialitate sunt înregistrați în prezent peste 17.000 de diabetici. Lună de lună, bolnavii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. La toate cabinetele este aglomerație. “Avem noroc că stăm pe scaune. Altădată,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: