Home » Social » Protopopul Părcălabu se retrage

Protopopul Părcălabu se retrage

Cel mai longeviv protopop al Vasluiului, preotul Vasile Pârcălabu a demisionat de la conducerea Protoeriei Vaslui. Decizia a fost anunțată luni, în cadrul ședinței periodice cu preotii parohi din protopopiat și i-a luat prin surprindere pe cei peste o sută de preoți prezenți.
La finalul lunii februarie a expirat cel de-al șaselea mandat de protopop, iar preotul Pârcălabu a anunțat conducerea Episcopiei, încă dinaintea ședinței de luni, că dorește să se retragă. În locul părintelui Pârcălabu, la cârma Protoeriei este vehiculat numele preotului Adrian Chirvase, paroh la Biserica Petru și Pavel din Vaslui.
Reprezentanții Episcopiei au refuzat, însă, să facă orice comentariu pe seama numirii noului protopop de Vaslui, invocând intrarea în Postul Paștelui. “E vremea postului și a rugăciunii, îndemnăm credincioșii să se roage”, aceasta a fost singura reacție pe care a dorit să o exprime Episcopia Hușilor pentru enoriașii vasluieni, prin vocea secretarului eparhial Marin Tudorică.
Preot de aproape 40 ani, Vasile Pârcălabu va rămâne o figură emblematică pentru vasluieni, fiind cel mai longeviv preot protopop, ocupând această funcție de 24 ani.
Noul protopop, preotul Adrian Chirvase a devenit cunoscut opiniei publice în anul 2008, pe când era preot în comuna Costești. Fiind și profesor de religie la școala din sat, preotul a umilit un elev, pe care l-a tuns în fața colegilor din clasă, invocând că are părul prea lung și ar putea face păduchi. După ce a ajuns paroh la Biserica Petru și Pavel din Vaslui, părintele Chirvase a fost implicat într-un alt scandal, fiind acuzat că a schimbat tâmplăria de stejar a lăcașului de cult, cu tâmplărie de aluminiu, fără ca enoriașii să-și fi dat acordul. Preotul a invocat, atunci, că a avut acordul Episcopiei Hușilor.

Simona Voicu

Cel mai longeviv protopop al Vasluiului, preotul Vasile Pârcălabu a demisionat de la conducerea Protoeriei Vaslui. Decizia a fost anunțată luni, în cadrul ședinței periodice cu preotii parohi din protopopiat și i-a luat prin surprindere pe cei peste o sută de preoți prezenți. La finalul lunii februarie a expirat cel de-al șaselea mandat de protopop, iar preotul Pârcălabu a anunțat conducerea Episcopiei, încă dinaintea ședinței de luni, că dorește să se retragă. În locul părintelui Pârcălabu, la cârma Protoeriei este vehiculat numele preotului Adrian Chirvase, paroh la Biserica Petru și Pavel din Vaslui. Reprezentanții Episcopiei au refuzat, însă, să facă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !