Home » Justitie » A ucis un pieton și a crezut că va scăpa incendiind mașina: Ticăloșie fără limite

A ucis un pieton și a crezut că va scăpa incendiind mașina: Ticăloșie fără limite

Un tânăr de 28 de ani, din Băcești, a accidentat mortal un bărbat de 50 de ani, din Dumești. Crezând că i se va pierde urma, a aruncat mașina într-o văgăună, în județul Bacău, și a incendiat-o. După nouă ore de căutări, polițiștii au dat de urma șoferului criminal, care se ducea pe jos acasă.
Luni, în jurul orei 19.30, un bărbat de 50 de ani a fost găsit decedat pe o șosea de câțiva localnici, care au sunat la 112. Polițiștii au constatat că omul fusese victima unui accident rutier, iar conducătorul auto vinovat a fugit de la locul faptei. În vederea identificării acestuia, s-a constituit o echipă de cercetare complexă, formată din 20 de polițiști rutieri, de acțiuni speciale și de ordine publică, sub coordonarea adjunctului șefului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ), comisarul Cătălin Popa. Aceștia au instituit filtre și au efectuat cercetări pe raza comunelor și județelor învecinate. După aproximativ nouă ore, au reușit să dea de urma șoferului care a provocat accidentul, un tânăr de 28 de ani, din comuna Băcești. Acesta se ducea, pe jos, spre casă.
Potrivit polițiștilor, luni seară, Fântânel C. conducea un autoturism (cu volan pe dreapta) pe DN 15D, în localitatea Dumești. La un moment dat, a acroșat victima, pe care a târât-o pe o distanță de nu mai puțin de 850 de metri!
„Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără a anunța organele de poliție cu privire la producerea acestuia. S-a deplasat cu autoturismul pe raza comunei Roșiori, din județul Bacău, unde a incendiat autovehiculul, în vederea distrugerii urmelor accidentului. Mașina a ars în totalitate și a fost găsită de către polițiștii vasluieni într-o văgăună”, a declarat Alina Tonică, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.
Verificarea cu etilotestul după nouă ore de la producerea accidentului s-a soldat cu un rezultat negativ. Pe numele șoferului s-a deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia fără încuviințarea poliției care efectuează cercetarea. Ieri după-amiază, Fântânel C. a fost prezentat în fața judecătorilor, care au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Simona Voicu

Un tânăr de 28 de ani, din Băcești, a accidentat mortal un bărbat de 50 de ani, din Dumești. Crezând că i se va pierde urma, a aruncat mașina într-o văgăună, în județul Bacău, și a incendiat-o. După nouă ore de căutări, polițiștii au dat de urma șoferului criminal, care se ducea pe jos acasă. Luni, în jurul orei 19.30, un bărbat de 50 de ani a fost găsit decedat pe o șosea de câțiva localnici, care au sunat la 112. Polițiștii au constatat că omul fusese victima unui accident rutier, iar conducătorul auto vinovat a fugit de la locul faptei.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: