Home » Social » “Un ghiocel pentru mame”

“Un ghiocel pentru mame”

„Un ghiocel pentru mame” este numele celei mai recente expoziții realizate de elevi din Bârlad și care a fost vernisată ieri, la Casa de Cultură „George Tutoveanu”.
Colecția cuprinde 110 lucrări de artă plastică, aparținând unui număr de 22 de copii cu vârste între 5-10 ani, care frecventează cercul de pictură din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad. Expoziția, realizată sub îndrumarea profesorului Eugen Iftene, prezintă în special portrete, flori și peisaje și este închinată mamelor.
„Este prima expoziție din anul 2014 pe care o realizez cu elevii mei. Predomină portretele și peisajele, urmate de naturi statice, în ulei pe carton. Toți copiii sunt extrem de talentați și cred sincer că ar trebui trimiși la Academia de Arte”, a declarat profesorul Eugen Iftene.
Lucrările sunt expuse pe simezele sălii mici a instituției, iar vernisarea a fost făcută de profesorul Dionisie Gradu. La final, micii artiști au fost răsplătiți cu diplome și câte un catalog al Concursului Internațional de Pictură organizat în Japonia, ediția 2013, în care au fost publicate și câteva dintre picturile copiilor din localitate.

Adriana Șușnea

„Un ghiocel pentru mame” este numele celei mai recente expoziții realizate de elevi din Bârlad și care a fost vernisată ieri, la Casa de Cultură „George Tutoveanu”. Colecția cuprinde 110 lucrări de artă plastică, aparținând unui număr de 22 de copii cu vârste între 5-10 ani, care frecventează cercul de pictură din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat Bârlad. Expoziția, realizată sub îndrumarea profesorului Eugen Iftene, prezintă în special portrete, flori și peisaje și este închinată mamelor. „Este prima expoziție din anul 2014 pe care o realizez cu elevii mei. Predomină portretele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: